Gündem
  • 13.11.2019 23:59

MEB soruşturma başlattı! M. Kemal'e secde ettirmişlerdi!

Öğrencileri M. Kemal'e secde ettirmişlerdi! : Görüntüler pedagojik açıdan kabul edilemez

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 10 Kasım'da Mustafa Kemal'in posteri önünde çocukların secde ettirildiği görüntülere ilişikin soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Öğrencileri M. Kemal'e secde ettirmişlerdi! MEB soruşturma başlattı: Görüntüler pedagojik açıdan kabul edilemez

Akıl almaz olay özel bir okulda 10 Kasım tarihinde yaşandı. Düzenlenen anma etkinliğinde minik öğrenciler Mustafa Kemal posterinin önünde secde ettirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile söz konusu olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

'Pedagojik olarak kabul edilemez'

Sosyal medyada yayılan ve toplumun her kesiminin tepkisine neden olan görüntüler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şu açıklama yapıldı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında bir okulumuzda gerçekleştirilen programın sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansıyan görüntüleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

10 Kasım Atatürk'ü anma programını anlamından uzaklaştırarak, pedagojik açıdan kabul edilemez bir algıya sebebiyet veren söz konusu etkinlikle ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 13.11.2019 21:21

İLGİLİ HABERLER