Gündem
  • 7.5.2013 15:57

Meclis binasını hamam ve düğün salonu yapmışlar!..

ERZURUM'da İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından 3 yıl önce yaptırılan İl Genel Meclis binasının zemin katında düğün salonu, hamam ve sauna olduğu ortaya çıktı. Ulus'taki TBMM binası ornek alınarak yaptırılan Meclis binasının altındaki sosyal tesislerin kiraya verilmek üzere yaptırıldığı, ancak 3 yıldır hiç kullanılmadığı anlaşıldı.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, tesislerin dönemin Genel Sekreteri tarafından gelir getirmesi amacıyla yaptırıldığını söyledi. Sosyal tesisleri kapsayan projeden o dönem mecliste görev yapan üyelerin de haberinin olmadığını anlatan Taşkesenligil, Meclis binasının hizmete girmesinden sonra sosyal tesislerin kiraya verilmesinin uygun olamayacağına oy çokluğuyla karar verildiğini belirtti.

'BELEDİYE NASIL DEĞERLENDİRİR, BİLEMEM'

Başkan Taşkesenligil, tesislerin yapıldığı günden beri hiçbir şekilde kullanılmadığını  da kaydederek şunları söyledi:

"Düğün salonu, hamam ve saunanın kapısı arka tarafta. Ulus'taki eski TBMM binasının benzeri olan meclis binasında sosyal tesislerin uygun olamayacağını düşündük. Şahsi fikrimizi belirttik. İdare de kiraya vermekten vazgeçti. Hiçbir şekilde kullanılmadı. O zamandan beri kapalı halde duruyor. Meclis üyelerinin hamam ve sauna da stres atması gibi bir durum söz konusu bile değil. Gelir getirmesi amacıyla yaptırılmış. Ancak daha sonra bu fikirden vazgeçildi. Tesislerin kiraya verilmesi için ihaleye bile çıkılmadı. İdare, tesisin olmayacağının farkına daha sonra vardı. Öyle tahmin ediyorum ki projede hamam ve düğün salonu olmasaydı başka tesisler yapılacaktı. Binayla bütün olarak düşünüldüğü için maliyeti konusunda bir bilgim olmadı. Bu meclisin tasarrufunda bir konu değil. Bu tesisler daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin tasarrufunda olacak. Nasıl değerledirilir bilemem."

İl Genel Meclis üyeleri de, zemin katta bulunan düğün salonu, hamam ve saunayla ilgili olarak "Binaya taşındığımız günden beri tesisler hiç kullanılmadı. Kiraya da verilmedi. Tasarruf idarenin olduğu için biz birşey yapamıyoruz" dedi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER