Gündem
  • 30.6.2008 11:25

MECLİS HAFTAYA TELEKULAK İLE BAŞLAYACAK

Meclis haftaya telekulak tartışmalarıyla başlayacak. CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği soruşturma önergesi salı günü Meclis gündeminde olacak.
Meclis, elektrik piyasası ve elektronik haberleşme yasaları ile belediye gelirlerinin artırılması kanunu için de mesai yapacak. Siyasi maratona hafta sonu molası veren başkent, yeni haftaya yoğun başlıyor. Siyasilerin Meclis mesaisi, tartışmalar kaldığı yerden devam edecek. Meclis haftaya telekulak tartışmalarıyla başlayacak. CHP'nin Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği soruşturma önergesi, salı günü genel kurulda görüşülecek.
CHP, Erdoğan ve Atalay hakkındaki önergede, "güvence altına alınan özel hayatın gizliliği ve korunmasına ilişkin hakların, yoğun ve keyfi şekilde ihlal edilmesine göz yumduğu, emniyet güçleri içinde özel birimler eliyle yasal olmayan dinleme yapılmasının zeminini oluşturduğu ve himaye ettiği" gerekçesiyle görevlerini kötüye kullandıklarını iddia etmişti.

Haberleşme kanunu


Meclis'te aynı gün belediye gelirlerinin artırılmasını öngören teklif de ele alınacak. Yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun tasarısının görüşmelerine bu hafta da devam edilecek. Elektrik piyasası kanunu ile elektronik haberleşme kanunu tasarıları da ele alınacak.
Elektrik piyasası kanununda yapılacak değişiklikle üretim lisansı alıp faaliyet göstermeyen kişilerin lisansı iptal edilecek.
Elektronik haberleşme kanunuyla ise kriptolu haberleşme için Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve görev alanlarıyla ilgili olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne elektronik haberleşmede muafiyet tanınacak, bu kurumlar için kanun hükümleri uygulanmayacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER