MECLİS KARIŞTI, CHP GENEL KURUL'U TERKETTİ

1 dk okuma
MECLİS KARIŞTI, CHP GENEL KURUL'U TERKETTİ

Hızlı Özet

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun, ''temel yasa'' olarak görüşülmesine başlandı.

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''5 bin 587 gün prim ödeyen Başbakan, işçilere, 'Siz 9 bin gün prim ödeyip emekli olun' diyor. Bu, insan haklarına, sosyal devlet ilkesine aykırı bir durumdur'' dedi.
     TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun, ''temel yasa'' olarak görüşülmesine başlandı.
     Kanunun tümü üzerinde grubu adına söz alan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kanunun iade edilen 15 maddesinin tek tek görüşülmek yerine, 6 bölüm halinde ele alınacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Buradaki ikiyüzlü politika açıkça belli oluyor'' dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sigortaya tabi olarak 26 yıl çalıştığını ve 5 bin 587 gün prim ödediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''5 bin 587 gün prim ödeyen Başbakan, işçilere, 'Siz 9 bin gün prim ödeyip emekli olun' diyor. Bu, insan haklarına, sosyal devlet ilkesine aykırı bir durumdur'' diye konuştu.
     CHP'li milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Genel Kurulu terk etti.
     TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, çalışma süresinin tamamlanması üzerine, birleşimi yarın saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.
Bu haber 2104 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'den PISA 2025'te büyük başarı! Erdoğan tebrik etti
Gündem

Türkiye'den PISA 2025'te büyük başarı! Erdoğan tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin PISA 2025 sonuçlarında OECD ülkeleri arasında üç farklı alanda puanını en fazla artıran ülke olduğunu belirterek, başarıda emeği geçen eğitim camiasını tebrik etti.

Habervitrini12376 Görüntüleme
Türkiye'den 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek!
Gündem

Türkiye'den 12 ülkenin Batı Şeria kararına destek!

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere, Fransa ve Kanada'nın öncülüğünde 12 ülkenin Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerle ticaret ve iş ilişkilerini yasaklama yönündeki adımlarını desteklediğini açıkladı. Bakanlık, uluslararası topluma benzer kararlar alma çağrısında bulundu.

Habervitrini10141 Görüntüleme
Üsküdar Belediye'se AK Parti'ye geçti.. İşte oylama sonucu
Gündem

Üsküdar Belediye'se AK Parti'ye geçti.. İşte oylama sonucu

AK Parti'nin itirazı üzerine iptal edilen Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili seçimi bugün gerçekleştirildi. Üsküdar Belediyesi Meclisi'nde başlayan seçim öncesinde belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Belediye binası ve çevresinde polis ekipleri görev yaparken, meclis üyeleri ve görevlilerin girişleri kontrollü şekilde sağlandı.

Habervitrini14772 Görüntüleme
Flaş.. 12 ülkeden İsrail'e yaptırım kararı
Gündem
#İsrail#filistin#İngiltere

Flaş.. 12 ülkeden İsrail'e yaptırım kararı

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşim yerlerinden gelen mallara ithalat yasağı getirileceğini belirten Miliband, İngiliz hükümeti, Batı Şeria’da yerleşimci teröristler tarafından Filistinlilere yönelik etnik temizlik yapıldığını kabul etmektedir. dedi.

Habervitrini14641 Görüntüleme