Gündem
  • 30.6.2009 14:27

MECLİS ÖNÜNDE 12 EYLÜL PROTESTOSU

BAYAZIT CEBECİ / ANKARA

Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan Devrimci 78'liler Federasyonu, ESP, İHD, KESK, EMEP, TKP, Halkevleri gibi çeşitli sivil toplum örgütü, parti ve sendikaların temsilci "Darbeciler halk hesap versin", "Geçici 15. madde kaldırılsın" şeklinde sloganlar atarak TBMM Çankaya kapısına kadar yürüdü.

Grup adına 78'liler Derneği Ankara Şube Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, darbe anayasasının geçici 15. maddesinin asla bir pazarlık unsuru görülmeyeceğini belirterek, 15. maddenin kalkmasını ya da devam etmesini bir pazarlığın sonucuna bağlanmasının sadece demokrat olmaya ya da demokrasi mücadelesine karşı ihaneti, halkın değerlerine, insan olmanın temel kriterlerine de ihanet olduğunu söyledi.

Anayasa'nın 15. maddesinin kaldırılması ve darbecilerin yargılanması gerektiğini vurgulayan Sümbüloğlu, "Ancak ülkenin üzerine gece karanlığı gibi örten 12 Eylül anayasası lağvedilmeden, üniformalı ve üniformasız tüm darbeciler yargılanmadan, darbecilere verilen utanç unvanları geri alınıp sokaklarımızdan, meydanlarımızdan darbecilerin isimleri kazınmadan, faili meçhullerin, katliamların hesabı sorulmadan, darbeyi kimsenin hayal bile edemeyeceği gerçek bir temizlik yapılmadan bu hesap kapanmaz" dedi.

Öte yandan, eylem sırasında görev yapan çevik kuvvet ekipleri numaralandırma işlemleri dün itibariyle Türkiye genelinde tamamlanan numaralı kaskları kullanması dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER