Gündem
  • 14.5.2013 16:47

Meclis’te "Reyhanlı" konuşuldu

TBMM Genel Kurulunda yapılan Reyhanlı görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Reyhanlı’da yaşanan olaylarda AK Parti iktidarının ihmali olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihinin en kanlı olayının yaşandığını belirten Mehmet Şandır, bu acıya karşı bir duyarsızlık yaşandığını, mecliste de duyarsızlık yaşandığını ifade ederek bu ilgisizlik ve duyarsızlığın saldırıda şehit veren aileleri derinden yaraladığını belirtti. Şandır, “Şuana kadar 51 insanımız hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Ama Reyhanlı’da çok sayıda ölüler arasında bulunmamakta, hastanedeki yaralılar arasında da bulunmakta. Yayın yasağı koymanız hiç doğru olmamıştır. 100, 150 kişinin öldüğü beyan ediliyor. 50 kişi de olsa Cumhuriyet tarihinin en büyük kaybı ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
Cumhuriyet tarihinin en kanlı olayının AK Parti iktidarı döneminde yaşandığının altını çizen Şandır, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e “Ne yazık ki, böyle bir acıyı sizin iktidarınızda yaşıyoruz. Aldığınız tedbirler, uyguladığınız politikaların bir sonucu olarak. Bu saldırı Reyhanlı’ya değil Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılmıştır. Bugün devletimiz bir saldırı altındadır. Bu saldırı göz göre göre gelmiştir. Sayın Bakan diyor ki ‘her türlü tedbiri aldık.’ Şunu söylemek lazım, devlete düşen, siyaset adamına, yöneticiye düşen hadise olay vuku bulduktan sonra tedbir almak değil, geleceği öngörerek gereken tedbiri almaktır. Bu olay ilk defa olmuyor. 11. Şubat’ta aynı yende bomba yüklü araç patlatıldı. Ülkemizin başka şehirlerinde aynı türde patlamalar oldu. Nerede zafiyet var, önce bunu sorgulamamız lazım. Bu zafiyet siyasi iradenin duruşunda, ortaya koyduğu politikalardaki zafiyetlerden kaynaklanıyor. Terör örgütleri ile terörü durdurmak için müzakere edersiniz bombalar kucağınızda patlar” şeklinde konuştu.
Reyhanlı’da yaşanan dramı anlatan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Yaşanan hadiseler 2 yılı doldurdu. Suriye’de kan akması durdu mu, Beşer Esad gitti mi? Uyguladığınız politikalarla Suriye’ye huzur getiremediniz, Suriye’deki huzursuzluğu Türkiye’ye taşıdınız. Hatay’da ciddi bir korku var, insanlar köylere taşınıyor. Kimyasal silah atılacağı, bomba yüklü bir kaç araç daha olduğu söyleniyor. Korkarız ki, bu yaşananlar Hatay’da bardağı taşıracaktır ve o zaman esas kıyamet kopacaktır. Tabi ki yaralar sarılacak, ölümleri nasıl geri getireceksiniz, bu kırılan bardağı nasıl eski haline getireceksiniz? ‘Yaşandı, oldu ve kınadık, gereken tedbirleri aldık’ demeniz sizi kurtarmaz Sayın Bakan. Bunun siyasi bir sorumluluğu ve karşılığı olmalı. AK Parti iktidarının bu konuda ihmali vardır. En azından milletimizden özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER