Gündem
  • 30.7.2008 20:22

MECLİS YARIN TATİLE GİRİYOR...

TBMM Genel Kurulu, Gediz ve Gazikent adıyla iki Vakıf Üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarıyı kabul etti. AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili kararın açıklanmasının ardından Meclis tatil kararı  aldı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerini tamamladı. Görüşmeler sonunda tasarı kabul edilerek kanunlaştı. Kanuna göre İzmir'de Sipahi Eğitim, Sağlık ve Spor Vakfı tarafından Gediz Üniversitesi adıyla, Gaziantep'te ise Gaziantep Hizmet ve Eğitim Vakfı tarafından Gazikent Üniversitesi adıyla 2 vakıf üniversitesi kurulacak. Gediz Üniversitesi'nde hukuk fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, mühendislik fakültesi, sosyal bilimler enstitüsü ve fen bilimleri enstitüsünde, Gazikent Üniversitesi ise eğitim fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, hukuk fakültesi, mühendislik-mimarlık fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, sağlık bilimleri yüksekokulu, turizm ve otelcilik yüksekokulu, sosyal bilimler enstitüsü ve fen bilimleri enstitüsünden oluşacak.
TBMM Genel Kurulu'nda yarın ise SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresinin uzatılmasını öngören Kanun Teklifi görüşülecek. Bu teklifin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından TBMM Genel Kurulu'nun tatil kararı alması ve Meclis'in tatile girmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:27

İLGİLİ HABERLER