Gündem
  • 1.4.2020 13:56

Meclis'deki 100 milletvekilinde koronavirüs paniği yaşanıyor..

Yapılan Koronavirüs testi pozitif çıkan TBMM doktorunun 100'ü milletvekili olmak üzere toplam 150 civarında kişi muayene ettiği ortaya çıktı..

TBMM'de yüzü aşkın milletvekili ve personeli muayene eden doktorun koronavirüs testi pozitif çıktı

Umreden gelen 100'ü aşkın milletvekili ve birçok personeli muayene eden Meclis Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun koronavirüs testi pozitif çıktı.

Geçtiğimiz cuma günü ateş ve öksürük belirtileri görülmesi üzerine Covid 19 testi yapılan Y.B. adlı doktorun ilk sonuçları negatif çıkmış ancak tedbir amaçlı hastanede gözetim altına alınmıştı.

TBMM'den paylaşılan açıklamada "Meclis Hastanesi doktoruna yapılan ikinci testte Covit-19 pozitif çıkmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Meclis görevlilerinin paylaştığı bilgi notunda ise, ''Koronavirüs şüphesiyle hastanede bulunan Meclis Hastanesi doktoruna yapılan ikinci testte Covit-19 pozitif çıkmıştır. Doktorla son 14 gün içinde temas eden şahıslarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği şekilde gerekli prosedürler uygulanmaktadır.'' denildi.

Semptomlar sonrası yapılan ilk test negatif çıkmıştı

Yetkililer, daha önceden söz konusu doktora Ankara Şehir Hastanesi'nde yapılan ve sonucu negatif çıkan ilk test sonrası tedbir amacıyla kendisiyle temas eden milletvekilleri, danışmanlar ve TBMM personelinden oluşan yaklaşık 150 kişiye durumla ilgili bilgi verildiğini ve bu kişilerin "kendilerini karantinaya almaları gerektiğinin bildirildiğini" açıklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 1.4.2020 13:18

İLGİLİ HABERLER