Gündem
  • 29.3.2018 09:41

Meclis'e Atatürk'lü tişört ile almayan polise soruşturma

Bir vatandaşın önceki gün Atatürk resimli tişörtle Meclis’e alınmaması üzerine yaşanan tartışma, dün de sürdü

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a seslenerek, “Bu yurttaşın çıplak olarak Meclis’e alınmasını vicdanınız kabul ediyor mu? Büyük Önder’imiz Atatürk’ün kurduğu bu Meclis’e yurttaşların Atatürkresmiyle girmesinin ne sakıncası var?” diye sordu.

Gazete Habertürk'ün haberine göre, CHP’li Tanju Özcan da oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’e seslenerek, “Kolluk gücü, TBMM Başkanlık Divanı’nın bu konuda alınmış kararı olduğundan bahsediyor. Divanın böyle bir karar vermediğini, veremeyeceğini ifade etmenizi bekliyoruz” dedi.

AK PARTİLİ TURAN: UYGULAMANIN KARŞISINDAYIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise şunları söyledi: “Bir kişinin Meclis’e gelirken, tabii terörle iltisak hariç, ne giydiğinin kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim. Dünkü (önceki gün) uygulamanın karşısındayız. Hele ki Atatürk’ün bu ülkenin kurucusu, Meclis’imizin ilk başkanı olmasından yola çıkarak daha hassas olunması gerektiği kanaatindeyim. Bir uygulama hatası olmuştur kanaatindeyim.”

Tüzün ise yetkililerle görüştüklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu yüce Meclis’i, Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun şahsiyetine, resmine ne de ismine kimsenin hakaret etmesi söz konusu olamaz. Koruma Hizmetleri Yönetmeliği’nden kaynaklanan yanlış uygulamadan ortaya çıkmıştır. Bunun cezai işlemleri noktasındaki süreç başlamıştır.”

CHP Grubu’na katılan bir partilinin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yazılı tişörtünü, görevliler engellemişti.

Güncellenme Tarihi : 29.3.2018 09:41

İLGİLİ HABERLER