Yaşam
  • 25.5.2004 02:48

MECLİSE GİDEN TRAVESTİLERİ KADIN POLİSLER ARADI

TCK Alt Komisyonu’na ilk öneri eşcinsel örgütlerden geldi. Meclis’e giden eşcinseller, seks işçisi olmak istemediklerini belirtip, cinsel tercihlerinden dolayı işten atılmalarının engellenmesini ve yargıdan ‘eşcinsel indirimi’nin kaldırılmasını istediler.

GAY ve lezbiyen örgütleri temsilcileri, kendilerine yönelik şiddet ve ayrımcılığın cezalandırılması için Türk Ceza Kanunu tasarısına bazı hükümler konulmasını istediler.

TCK Alt Komisyonu, çalışmalarını tamamladı ve yeni metni bütün kesimlerin tartışmasına açtı. Alt Komisyona ilk öneri, eşcinsel örgütlerinden geldi. Eşcinsel örgütleri adına dün TBMM’ye gelen bir grup, TCK Alt Komisyonu üyesi CHP’li Orhan Eraslan ile görüştü.

Eşcinseller adına konuşan Ömer Ceylan, TCK’da yapılmasını istedikleri değişiklikleri madde madde açıkladı. TCK’daki son değişiklikleri büyük ölçüde olumlu karşıladıklarını anlatan Ceylan, ‘Ayrımcılık’ maddesine cinsel yönelimin eklenmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Ceylan, eşcinsellerin, cinsel kimliklerinden dolayı işten atılmalarının, terfilerinin engellenmesinin de yanlış olduğunu bildirdi. Eşcinsellerin, ‘Seks işçiliği’ yapmadan hayatlarını devam ettirmek istediklerini belirten Ceylan, mesleklerini yerine getirirken yapılan ayrımcılıkların önlenmesini istedi.

EŞCİNSEL İNDİRİMİ YAPTIRMAYIN

Ceylan
, teşhircilikle ilgili düzenlemenin de yeniden tanımlanmasını istedi. Ceylan, travestilerin bu hükme dayanılarak sadece görüntülerinden dolayı gözaltına alındıklarını ve para cezasına çarptırıldıklarını bildirdi. Töre cinayetleriyle gündeme gelen ‘Haksız tahrik’ maddesi eşcinsellerin de şikayet ettiği düzenleme oldu. Ceylan, ‘Kendisine eşcinsel ilişki teklif edildiği gerekçesiyle birini öldüren kişi bu hükümden yararlanıyor. Ölen kişinin eşcinsel olması da indirim uygulanması için yeterli oluyor’ dedi.

Travestiler için kadın polis

Bir grup gay ve lezbiyen, TBMM’ye gelerek CHP Milletvekili ve TCK Alt Komisyon üyesi Orhan Eraslan ile görüştüler. Meclis’e girişlerinde erkekleri erkek polis ararken, travestileri kadın polisler aradı.

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER