Medya
  • 31.8.2007 10:21

MEDYA MENSUPLARI İÇİN EN TEHLİKELİ ÜLKE IRAK

BAĞDAT - RSF tarafından yapılan açıklamada, son olarak Amerikan CBS televizyonu için tercüman olarak çalışan Enver Abbas Lafta'nın vurularak öldürüldüğü bildirildi. Lafta'nın cesedi Bağdat'ta kaçırıldıktan 5 gün sonra bulunmuştu.
Açıklamada, sadece yıl başından bu yana 49 gazeteci ve medya çalışanının hayatını kaybettiği, bunlardan yüzde 73'ünün doğrudan hedef alınarak öldürüldüğü ifade edildi.
Öldürülen gazetecilerin yüzde 80'inin Iraklı olduğu, bunların da önemli bir kısmının yabancı haber kanalları için çalıştığı belirtildi.
RSF'ye göre, Iraklı gazeteciler ya ideolojik görüşlerinden ya da takip ettikleri haber nedeniyle direnişçiler, silahlı saldırganlar veya çeteler tarafından öldürülüyor. Bunun dışında hayatını kaybedenlerin çapraz ateşte kalarak öldükleri kaydediliyor.
Bu arada söz konusu 200 medya çalışanından 110'unun başkent Bağdat'taki olaylarda, 34'ünün Bağdat çevresindeki bölgelerde, 45'inin ise Kuzey Irak'taki meydana gelen olaylarda hayatını kaybettiği belirtildi.
Öte yandan son 4 yıl içinde yüzde 64'ü Iraklı olan toplam 84 gazetecinin kaçırıldığı, bunlardan sadece yarıya yakınının serbest bırakıldığı ifade edildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER