Medya
  • 22.3.2018 00:21

Adnan Oktar ve kedicikleri İnternet medyasını yaktı

İnternet üzerinden saçma sapan yayınlar yapan bir kaç densiz için bütün internet medyası okkanını altına atıldı..Başta Adnan Oktar ve kedicikleri olmak üzere bu tür sitelere karşı çıkartılan yasa bütün internet medyasını zora soktu.
Binbir güçlükle yayıncılık yapan ve zar zor ayakta duran internet medyası yasayla birlikte pek çok yeni yükümlülük altına sokuldu.

Meclis gündeminde tartışılan tasarıda yapılan son dakika önerge değişikliğiyle, bireysel iletişim ile görsel işitsel içerik paylaşılabilen video paylaşım ve sosyal medya platformlarının düzenleme kapsamında olmadığı, erişimin engellenmesi kararının da internet sitesinin tümüne yönelik değil sadece ihlalin gerçekleştiği yayına yönelik uygulanacağı belirtildi.

ADNAN OKTAR VE KEDİCİKLERE KÖTÜ HABER

Adnan Oktar'ın A9 TV'deki yayınlarının RTÜK engeline takılmasının ardından internet üzerinden yayınlarına devam ediyordu. Torba yasa tasarısı ile internet medyasına getirilen RTÜK denetlemesi ile Adnan Oktar ve Kediciklerin bu yayınları engellenebilecek.

Kanuna göre, RTÜK'ten geçici yayın hakkı veya yayın lisansı bulunan medya hizmet sağlayıcısı kuruluşlar, bu hak ve lisansları ile yayınlarını internet ortamından da sunabilecek.

Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini sadece internet üzerinden sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcıları üst kuruldan yayın lisansı, bu yayınları internet ortamından iletmek isteyen platform işletmecileri de üst kuruldan yayın iletim yetkisi alacak.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2018 00:33

İLGİLİ HABERLER