Medya
  • 1.3.2010 13:47

ARINÇ: ''TRT SINAVINDA TORPİL İHTİMALİ KALKTI''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'ye giriş sınavlarının, kurumsal ve genel mevzuat hükümlerine uygun olarak, ses ve kameralı kayıtla yapıldığını belirterek, ''Böylece ülkemizde bu şekilde gerçekleştirilen ilk sınavlardan biri olma özelliğiyle de torpil ihtimali tamamen ortadan kaldırılmıştır'' dedi.
Arınç, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, TRT'nin çeşitli kadrolar için açtığı sınav sonuç listesinin, bazı kişilerin karşısında ''Ercüment şahsen tanımıyor, yetim büyümüş'', ''Erol Yüksel kefil değil'' şeklinde ifadelerle internet sitesinde yayımlanmasına ilişkin soru önergesine, yazılı yanıt verdi.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla verdiği yanıtta Arınç, TRT'nin açtığı sınavda görev talep formunda ''Haklarında bilgi alınabilecek (akrabalar hariç) kişiler'' ve ''TRT'de yakınınız varsa adı, soyadı ve yakınlık derecesi'' bölümleri bulunduğunu belirtti. Arınç, sınav komisyonlarının, adayların, görev talep formunda TRT'ye bildirdikleri kişilerle irtibat kurarak, adaylar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabildiğini ifade etti.
Arınç, sınavla ilgili basına yansıyan haberlerde, ismi geçen kişilerin, adaylarca bildirilen isimler olduğu ve TRT'de çalıştığını vurguladı.
Giriş sınavlarının, yerleşik Danıştay kararlarıyla, kurumsal ve genel mevzuat hükümlerine uygun olarak, ses ve kameralı kayıtla yapıldığını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
''Böylece ülkemizde bu şekilde gerçekleştirilen ilk sınavlardan biri olma özelliğiyle de torpil ihtimali tamamen ortadan kaldırılmıştır. Sınavlarda KPSS puanları esas alınmış olup, başvuru yapan en yüksek puanlılardan stajyer spikerlik için 20 katı, diğer unvanlar için 8 katı aday sözlü mülakat sınavına çağrılmıştır. Stajyer spikerlik için 10 asil ve 10 yedek adayın seçilmesi öngörülmekteyken sözlü mülakatta ancak 6 aday başarılı olabilmiştir. Bu durum, adaylar hakkındaki değerlendirmelerin objektif kriterlere göre yapıldığının göstergesidir.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:04

İLGİLİ HABERLER