Medya
  • 20.10.2017 00:10

Bütün dünya Türk dizilerini izliyor

Dünyaya 300 milyon dolarlık ihracat yapan Türk dizi film sektörü, çıtayı yükseltti. Cannes sokaklarının dizilerimizin afişleriyle süslü olduğunu belirten İTO Yönetim Kurulu Üyesi Soylu, ‘2023’te 2 milyar dolar hayal değil’ dedi

Türk yapımcıların ürettiği dizilere, program formatlarına ve animasyonlara yönelik yurt dışından talep her geçen gün artıyor. Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 33'üncüsü düzenlenen İletişim Programları Uluslararası Pazarı Fuarı'na (MIPCOM), Türk yapımları çıkarma yaptı.

DÜNYADA İKİNCİYİZ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, Türk dizisektörünün ABD'den sonra dünyaya en fazla içerik ve yapım sunan sektör halinegeldiğini söyledi. MIPCOM'da İTO'nun 2 stant açtığını, birinde Türk firmalarınınürünlerini yabancılara pazarlama ve satma imkanı bulduğunu ifade eden Soylu, aynızamanda Başkan Yardımcılığını yaptığı Film Sektörü Koordinasyon Kurulu'nun sektörüileriye taşımak için faaliyetler yürüttüğünü kaydetti. Güney Amerika'da Türk rüzgarınınestiğini, bu bölgedeki yatırımcıların Türk dizilerine yoğun ilgi gösterdiğini ve Türkyatırımcılarla işbirliği yapmak istediğini belirten Soylu, şöyle konuştu: "Şu anda 300milyon dolara yakın yurt dışına sattığımız film potansiyelimiz var. Her yıl yüzde 20 katlanarak büyüyeceğini ve 2023'te 1 milyar doları aşan ciro yakalayacağımızıdüşünüyorum. 2023'te 2 milyar doları görürsek bu bir mucize olmayacak. Cannes sokaklarında pek çok afişte Türk yapımcıların prodüksiyonları var. Pazarın belki yüzde 50'si Türk yapımcıların ürünleri ile dolu."

60 ÜLKE İZLİYOR
atv İçerik Satış Yönetmeni Emre Görentaş ise "60'tan fazla ülkeye içeriğimizi satıyoruz. Türk dizilerine ilgi her geçen gün artıyor, yeni pazarlar açılıyor" dedi. Görentaş, yıllar önce Türkiye Latin Amerika'dan dizi satın alırken, şimdi Türkiye'nin o bölgeye dizi sattığına dikkat çekti.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Fatih, Diriliş Ertuğrul ve Payitaht: Abdülhamid gibi yapımlar fuar boyunca sektör temsilcileriyle buluşacak.
Güncellenme Tarihi : 20.10.2017 00:04

İLGİLİ HABERLER