Medya
  • 22.8.2017 00:21

CNN Türk FETÖ'nun ihanet belgeselini neden yayınlamadı

CNN TÜRK, FETÖ belgeselini neden yayımlamadı

CNN TÜRK bu belgeseli yayımlamaya çok sıcak baktı. Öyle ki; yüklü bir miktar para da ödeyerek belgeselin telif haklarını bir süreliğine satın da aldı.

ABD'de yayımlanan, FETÖ yapılanmasını ve okullarındaki usulsüzlükleri anlatan "Killing ED" (Eğitimi Öldürmek) belgeselinin yapımcısı Mark Hall’ın en büyük hayali; belgeseli Türk izleyicisiyle de buluşturmaktı. ABD'li yapımcı bunun için bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Odatv’nin edindiği bilgiye göre; CNN TÜRK bu belgeseli yayımlamaya çok sıcak baktı. Öyle ki; yüklü bir miktar para da ödeyerek belgeselin telif haklarını bir süreliğine satın da aldı.

Hatta 15 Temmuz’un yıldönümüne denk getirilecekti belgeselin yayımlanması.

Ama gelin görün ki…

Yayımlama hakkı için anlaşma dahi imzalayan CNN TÜRK, belgeseli izleyicisiyle buluşturmadı. Ve yayın hakkına sahip oldukları süre, dün itibariyle doldu.

Peki…

ABD’de çekilen, Türkiye’yi yakından ilgilendiren, telif parası bile ödenen böylesi önemli bir belgeseli, CNN TÜRK neden yayımlamadı?

Odatv’nin edindiği bilgiye göre; CNN TÜRK bu garipliğin nedenini ABD’li yapımcıya da iletti.

İddia o ki:

Kanal yönetimi gerekçe olarak; Türkiye’de daha çok FETÖ davalarının konuşulduğunu, Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi tartışmasının da eskisi kadar gündemde olmadığını, bu yüzden meselenin ABD yönününün çekiciliğini yitirdiğini gösterdi.

İroniye bakın ki…

Belgeselin yapımcısı Mark S. Hall’a “şimdilik yayımlamıyoruz” bilgisini aktaran isim Ferhat Boratav’dı.

İroni, zira CNN TÜRK Haber Genel Yayın Yönetmeni Boratav 18 Eylül 2010 tarihinde Fethullah Gülen’le Pensilvanya’da görüşen gazetecilerden biriydi. Hanefi Avcı’nın, Fethullahçıların devlet içinde nasıl örgütlendiğini yazdığı kitabından dolayı gözaltına alınmasından kısa süre önce gerçekleşen bu ziyaret, o dönem çok konuşulmuştu.

Son bir not:

Öğrendik ki; TRT de bu belgeselin peşindeymiş…

Odatv.com  

Güncellenme Tarihi : 22.8.2017 02:00

İLGİLİ HABERLER