Medya
  • 15.1.2019 00:21

Cumhuriyet Yazarından türbanlılara alçak saldırı

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk'ten skandal başörtüsü satırları!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 13 Ocak tarihli köşe yazısında başörtülü kadınlar için skandal ifadeler kullandı. Özgentürk, başörtüsünün İslam'da yeri olmadığını ve Sümerler’de fahişe kadınlardan geldiğini söyleyerek aşağılık yakıştırmalarda bulundu. Özgentürk'ün bu yazısına sosyal medyada toplumun her kesiminden tepki yağdı.

AKILLARA ZİYAN SÖZLER

Akıllara ziyan geleneği anlatan Özgentürk "Türbanın nereden geldiğini bilmiyorlar. Kuran'da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fahişelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduğunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum." dedi.

İşte Özgençtürk'ün yazısındaki skandal ifadeler!

"FAHİŞELİK YAPAN KIZLARIN..."
"Türbanın nereden geldiğini bilmiyorlar. Kuran'da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fahişelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduğunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum. İlk baş örtünme onlarda, ardından Yahudiler de bu geleneği değiştirerek almışlar ve kiliselerde yaşayan rahibelerin bu biçimde örtünmeleri herkes tarafından kabul edilmiş."

 

Güncellenme Tarihi : 17.1.2019 01:44

İLGİLİ HABERLER