Medya
  • 10.4.2018 00:09

Dilipak'ın Suriye'de kimyasal öngörüsü doğru çıktı

Dilipak'ın dediği çıktı: Kimyasal bomba atılacak ve ABD...

Yazarımız Abdurrahman Dilipak 30 Mart'ta Kon TV'deki bir programda gerçekleştirilen yayında Suriye'de Esed rejiminin atacağı bir kimyasal bomba ile ABD'nin Suriye'de daha kalıcı olmak için hamle yapacağını söylemişti. Ayrıca Dilipak konuyu 24 Mart'ta gazetemizin köşesinden yazmış ve Şam'a yerleşebileceğini belirtmişti.

Esed rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah ile gerçekleştirdiği saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmesinin ardından dünyadan sert tepkiler yükselirken ABD yönetimi de askeri operasyon sinyali verdi.

Suriye'de Esed rejimi için askeri operasyon sinyali veren ABD Başkanı Donald Trump "Rusya mı, Suriye mi, İran mı yoksa hepsi birden mi yaptı, bunu anlayacağız. Suriye için askeri, liderlerle görüşüyorum. 24-48 saat içinde büyük bir karar vereceğim" ifadelerinde bulunurken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de saldırıdan dolayı sorumluluk taşıyıp taşımadığına ilişkin bir soruya ise, "Olabilir. Herkes bir bedel ödeyecek. O da ödeyecek, herkes ödeyecek." değerlendirmesini yaptı.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'IN ÖNGÖRÜSÜ ÇIKTI

30 Mart 2018 tarihinde Kon TV'ye konuk olan tecrübeli yazar Dilipak, Suriye'de bir kimyasal silah kullanılacağını ve ABD'nin bunu bahane olarak kullanacağını açıklamıştı.

"BUGÜNLERDE KİMYASAL SİLAH ATILABİLİR"

Terör örgütü PKK/PYD'den ümidini kestiğini söyleyen Dilipak, "Artık PKK/PYD ile de gidemeyeceklerini gördüler. O kadar silah yığdılar, adam topladılar, alt yapı hazırladılar yine başarılı olamadılar. Şimdi öyle anlaşılıyor ki, ABD ya çekilecek, ya da şöyle bir senaryo var; bugünlerde orada bir kimyasal silah kullanılabilir, yani bir kimyasal bomba, bir sinir gazı... ABD'de de bunu araştırabilir. Bunu da "Rusya ve Suriye katliamda ortaktır... Rus sinir gazı rejim kuvvetleriyle kullanıldı" diye takdim edilebilir. Bunu kendi adamlarına yaptırabilirler. Putin'i boğmak istiyorlar. Bunun üzerine gidip ABD, Şam'a yerleşecek." şeklinde konuşmuştu.

"TSK ABD'NİN PLANINI BOZDU, KİMYASAL SİLAH SONRASI ŞAM'A GİRECEKLER"

24 Mart 2018 tarihli "Afrin sonrası yeni cepheler: Sincar.. Şenkal.." başlıklı yazısında ise Türkiye'nin planlarını bozmasıyla Suriye'ye yerleşme arayışında olan ABD'nin, aynı zamanda Rusya'yı da köşeye sıkıştırmak için yeni planını devreye sokacağı öngörüsünde bulunmuştu.

"PKK ve PYD’nin, bunlarla birlikte hareket eden Hristiyan milisler ve bunlara destek veren ABD’nin planları boşa çıktı. TSK’yı engelleyemediler. Deşifre oldular. Konu NATO içinde krize sebep oldu."ifadelerinde bulunan Dilipak, "Geçen gün Sputnik’te bir haber vardı. Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi başkanı Yuriy Yevtuşenko, “Muhaliflerin Doğu Guta’da kimyasal maddeleri kullanarak provokasyon hazırlığında olduğu yönünde bilgi aldıklarını” söylüyordu. ABD’ye gün doğdu demektir. Guta yıkılırken sesini çıkartmayan ABD bu “kimyasal silah” konusunda Rusya ve Suriye rejimini suçlayarak Şam’a girmeye çalışabilir." sözleriyle gerçekleri 2-3 hafta öncesinden beyan etmişti.

YENİAKİT.COM.TR

 

Güncellenme Tarihi : 10.4.2018 02:22

İLGİLİ HABERLER