Medya
  • 24.1.2012 17:35

DÜNYA STARLARI MAHSUN KIRMIZIGÜL'ÜN FİLMİNDE OYNAYACAK...

Yaptığı filmlerle tüm sinemaseverlerin beğenisini kazanan Kırmızıgül yeni hayata geçireceği sinema projesi ile adından yine sıkça söz ettirecek.

Son dönemde yönettiği sinema ve dizi filmlerle gündemden düşmeyen Mahsun Kırmızıgül bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Kırmızıgül, Irak lideri Saddam Hüseyin'in 1988 yılında Halepçe'de kimyasal gazla gerçekleştirdiği, 5 bin kişinin öldüğü katliamın filmini yapmaya hazırlanıyor. Bu film için geçen yıl Halepçe'ye giden Mahsun Kırmızıgül, senaryonun dünyada ses getirmesi için sıkı bir çalışma yürütüyor.

Filme Irak'ın first lady'si Hero Talabani de destek veriyor. Eski peşmerge olan Hero Talabani, o döneme ilişkin elindeki bütün belge ve bilgileri Kırmızıgül'e verecek ve çekimlere de katkı sunacak. Kırmızıgül'ün yapımcısı Murat Tokat, filmin senaryo çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Mahsun Kırmızıgül'ün geçen yıl Halepçe'ye gittiğini belirten Tokat, "Uluslararası bir film olacak. Tüm dünyada aynı anda gösterime girecek"

HALEPÇE KATLiAMI
Halepçe Katliamı, 16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin'in emriyle Irak ordusu tarafından, çocuk ve kadınların çoğunluğu oluşturduğu 5 bin Kürt vatandaşının kimyasal gazlarla zehirlenerek öldürüldüğü katliam olarak tarihe geçti. Bu katliamda yaklaşık 15 bin kişi yaralanırken, büyük bölümü de sakat kaldı.

* Çalışmalarıyla Hollywood'a rakip olan Mahsun Kırmızıgül yeni projesinde dünyaca ünlü isimleri düşünüyor. Kırmızıgül'ün yapımcısı Murat Tokat, Hollywood yıldızları Salma Hayek, Julia Roberts ve Angelina Jolie'ye teklifte bulunacaklarını söyledi.

HAZAL ATEŞ

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:15

İLGİLİ HABERLER