Medya
  • 31.10.2018 21:05

Ekonomik kriz Türk medyasını vurdu!.. Medyada tenkisat

Bünyesinde Akşam, Güneş, Star, 24 TV ve 360 gibi önemli yayın organlarını bulunduran Türkmedya’dan tenkisat haberleri gelmeye devam ediyor. Dolardaki ani yükselişe bağlı olarak oluşan kağıt krizi sonrası sayfa sayısını azaltan gazete, kadrosunda da küçülmeye giderek maliyetleri daha aşağı çekme çabası içinde.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Turgay Güler yönetimindeki Güneş’te şu ana kadar üç isimle yollar ayrıldı.

Editör Mehmet Özkan, Sayfa Sekreteri Aynur Taş’ın çıkışlarının verildiği, Haber Müdürü Taha Karagöz’ün ise kendi isteği doğrultusunda kurumla ilişkisini kestiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı’nın o sözleri durdurmuştu!

Bünyesinde Akşam, Güneş, Star, 24 TV ve 360 gibi önemli yayın organlarını bulunduran Türkmedya’da tensikat başladı.

6 İSİM BİRDEN GÖNDERİLDİ

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; grubun amiral gemisi Akşam Gazetesi’nden 6 kişi ile yollar ayrıldı.

Gece Muhabiri Şakir Aydın, Foto Muhabiri Mustafa Alkaç, eklerdenSibel Ateş Yengin ile Aysun Güngör ve Ankara’dan 2 kişinin kurum ile ilişkisinin kesildiği öğrenildi.

ERDOĞAN DENGELERİ BOZDU

Yine Medyaradar’ın ulaştığı bir diğer bilgiye göre; işten çıkarılacakların listesi bundan 3 ay önce belirlendi ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, “Bazı şirketler krizi fırsat bilip adam çıkarmaya başladı” sözleri dengeleri alt üst etti.

Hükümete yakın bir yayın çizgisi izleyen grup bu sözlerin ardından küçülme planlarını ertelemek zorunda kaldı ve döviz fiyatlarındaki rahatlama sonrası ufak gruplar halinde işten çıkarmalara başladı.

BÜYÜYEREK SÜRECEK

Tenkisat sürecinin önümüzdeki günlerde Türkmedya’nın diğer gazete ve televizyonlarını da içine alacak şekilde devam edeceği gelen haberler arasında.

Türkmedya geçtiğimiz yıl yaz aylarında "Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan" sözleriyle uzun süre gündem olan iş adamı Ethem Sancak tarafından Hasan Yeşildağ’a satılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cezaevinden arkadaşı olan Yeşildağ, 1999’da Erdoğan’ı cezaevinde karşılayabilmek için bilerek suç işlemiş ve içeri girmişti.

Sancak ise televizyon ve gazeteleri elden çıkardıktan sonra AK Parti MYK’sına seçilmişti.

MEDYARADAR/ÖZEL


 

Güncellenme Tarihi : 4.11.2018 01:52

İLGİLİ HABERLER