Medya
  • 9.2.2016 13:10

Fethullah Gülen'in ikinci adamı Akit Gazetesi'ne geçti

Bir dönem Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden biri olan Nurettin Veren, Yeni Akit'e yazar oldu. Veren, 2004'de Cemaatten ayrılmış, 2006 yılında yaptığı açıklamalar ile Gülen cemaati hakkında kapsamlı bilgileri vermişti.

Fethullah Gülen'in uzun yıllar yardımcılığını yapan, Cemaat adına yurtdışındaki okulların kuruluşunu gerçekleştiren, Bank Asya'nın yapılanmasına öncülük eden, Zaman gazetesi ve Samonyolu televizyonunun eski genel müdürü Nurettin Veren Yeni Akit gazetesine yazar oldu.

Veren, 2004 yılında Gülen cemaatinden ayrılarak, cemaate ilişkin açıklamalar yapmıştı. Merdan Yanardağ'ın Kanaltürk televizyonunda hazırladığı programlara katılarak yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük yankı yapmıştı.

Nurettin Veren, Gülen cemaatinin emniyette, yargıda, TSK'de, basında, finans, eğitim ve sağlık sektöründe nasıl yapılandığını anlatmıştı.

Veren, bir dönem İşçi Partisi'ne de katılmıştı. Ancak, Ergenekon operasyonları ve soruşturmaları başlayınca gözlerden uzaklaşan Veren'in yurtdışına çıktığı sanılıyordu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER