Medya
  • 27.4.2015 21:17

Fethullahçı Cumhuriyet Gazetesi'nden açıklama var

Cumhuriyet Gazetesi'nden Nihat Genç'e sert cevap

Cumhuriyet'ten Nihat Genç'e sert cevap
16

Paylaş

 

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, “Cemaat koruyuculuğu Taşnak ve PKK tezleri an itibariyle Cumhuriyet Manşeti’nde” diyen yazar Nihat Genç’e sert ifadelerle cevap verdi.

Nihat Genç bugün OdaTV’deki yazısında “Çanlar gonglar çalıyor Cumhuriyet Gazetesi’nde. Cumhuriyet Gazetesi Ermeni Taşnak Partisi ve PKK tezlerini ve cemaat koruyuculuğunu manşetlerine taşıyarak hem CHP’deki hem Cumhuriyet’teki ‘yenileşmenin’ varacağı nihai noktaya geldiler” cümleleriyle Cumhuriyet Gazetesini eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Genç yazısının sonunda ise “Cemaat koruyuculuğu Taşnak ve PKK tezleri an itibariyle Cumhuriyet Manşeti’nde” cümlesini kullandı.

Nihat Genç’in yazısına Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’dan cevap ise gecikmedi. Atalay Twitter hesabından paylaştığı mesajlarında şu ifadelerle Genç’in iddialarına cevap verdi:

“BU TÜR YALANLARI ISITIP ISITIP…”

Cumhuriyet gazetesine yeni katılan bazı yazarlar nedeniyle gazetenin, yerleşik yayın ilke ve politikalarıyla çeliştiği, temsil ettiği değerleri terk ettiği, gazetedeki Atatürkçü ve laiklik yanlısı yazarların tasfiye edilmek istendiği, gazete yönetiminin cemaatçilerle ya da PKK yandaşlarıyla ya da 2. Cumhuriyetçilerle (istediğinizi seçin) işbirliği yaptığı, ... şeklinde tezviratlar, her fırsatta bu tür yalanları ısıtıp ısıtıp piyasaya sürme ve etkileyebileceğini düşündüğü okurları gazeteden koparma konusunda sicili hayli kabarık olan Cumhuriyet gazetesi "düşmanlarının" yeni ve taze bir saldırısıdır.

“GAZETE BU İLKELERE SIKI SIKIYA BAĞLIDIR”

Cumhuriyet gazetesinin yayın ilke ve politikaları bellidir ve gazete bu ilkelere sıkı sıkıya bağlıdır. Gazetenin yayın ilke ve politikalarını kıymeti kendinden menkul bazı kalem erbabı belirleyemez, yokluğu ile değil, nesnel, ölçülü ve adil habercilik anlayışı, siyasi, dini, sosyal ya da ekonomik hiç bir güç odağına bağımlı olmayışı, özgürlüğünü ve bağımsızlığını güvenceleyen kurumsal kimliği ile vardır ve var olacaktır.

“İSMİYLE TEZAT KARANLIK ODAKLAR”

Bugüne kadar bu gazeteyi ele geçirmek için birçok defa sinsi ve saldırgan plan ve projelerini yaşama geçirme girişiminde bulunmuş ismiyle tezat karanlık odaklar bu girişiminde de başarılı olamayacaklardır.

Eskiden bu gazetede çalışmış ve başarısızlıkları nedeniyle dışlanmış olan bu gazeteye her türlü kötülüğü yapabilecek tıynetteki bazılarını tetikçi olarak kullanarak varabilecekleri bir yer olamayacaktır.

“CUMHURİYET OKURLARI KOYUN SÜRÜSÜ DEĞİLDİR”

Cumhuriyet gazetesinin okurları, sorgulayıcı ve eleştirel akla sahip, özgür bireylerdir. Bazılarının ummak istediği gibi koyun sürüsü değillerdir. O nedenle, gazetenin çizgisinde ve ilkelerinde herhangi bir sapma olmadığını, içinde bulunduğumuz otoriter ve baskıcı dönemde daha geniş kitlelerin gerçek bilgilere ulaşması için değerleri ve ilkelerini koruyarak değişime ve gelişmeye açık bir yenilenme çabasının olduğunu görmektedir.

“GAZETELER DE DEĞİŞMEK, YENİLENMEK ZORUNDADIR”

Hiç bir kurum ve yapı değişimden kaçamaz, kaçmamalıdır. Her siyasi ve sosyal organizma gibi gazeteler de değişmek, yenilenmek zorundadır. Önemli olan değişim ve yenilenmenin yönünün geriye, yozluğa, çürümüş, kokuşmuş, antidemokratik, otoriter, faşizan değerlere değil, toplumun ve insanlığın ortak iyiliğine, demokratik değerlere, eşitlik ve özgürlük idealine doğru olmasıdır.

Gazetemize yeni katılan yazarlarımızın da bilgi, birikim ve deneyimleriyle okurlarımıza ve topluma katkıda bulunacağına, yorum ve analizleriyle gazetemizi zenginleştireceklerine inanıyoruz. Uzun yıllardır bu gazetede yorum ve analizleri yer alan diğer yazarlarımız da, yeni yazarlarımız da köşelerinden, gazetenin belli bir konudaki görüş ve düşüncelerini değil, kendi görüşlerini yansıtacaklardır. Bu gazetenin kurumsal görüş açıklama ihtiyacı doğduğunda, bunu eskiden olduğu gibi "Cumhuriyet" imzalı bir başyazıyla yaptığı bilinmektedir. Bu uygulamada herhangi bir değişiklik yoktur.

“BİR YANDAN BİR KURUMDA ÜCRET KARŞILIĞI ÇALIŞIRKEN”

Son günlerde, ismini anmak gereği duymadığımız bazı mecralarda, gazetemize yönelik haksız ve kötü niyetli karalamalara gazetemizde çalışan, yazan birkaç kişinin de alet olduğu, kamusal alanlarda ve çeşitli medya mecralarında, kurumsal etik davranış ilkelerine uygun olmayan açıklama ve ifadeler kullandıkları görülmektedir.

“HİÇ KİMSE KENDİSİNİ VAZGEÇİLEMEZ, ÇOK ÖNEMLİ GÖRMEMELİ”

Bir yandan bir kurumda ücret karşılığı çalışırken, öte yandan aynı anda o kurumu ve ürününü kötülemek kabul edilebilecek etik bir tutum ve davranış değildir. Bu gazete, her bir yazarından ya da yöneticisinden çok daha önemli ve değerlidir.

Hiç kimse kendisini vazgeçilemez, çok önemli görmemeli, gazetesine özen ve sadakat borcuna aykırı davranmamalıdır. Unutulmamalıdır ki, bu gazete hancı, her bir çalışanı, yazarı ve yöneticisi yolcudur.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:47

İLGİLİ HABERLER