Medya
  • 12.10.2015 16:20

Fethullahçı kanalların fişi çekildi

Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV TURKSAT platformlarından kaldırıldı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV TURKSAT platformlarından (Teledünya, Kabto TV) kaldırıldı.

DİGİTURK 7 KANALI YAYINDAN KALDIRDI

Söz konusu kanallar geçen hafta Digiturk platformundan da kaldırılmıştı. Bakanlık yetkileri Turksat’ın ticari bir kurum olduğunu kanalların platformlardan kaldırılma kararının da ticari gerekçelerle alındığını belirttiler.  

YSK'dan flaş Digiturk kararı

Digiturk'ün Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'nin platformdan çıkarıldığını açıklamasının ardından MHP ve Samanyolu Grubu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, bu iki talebin de seçimle ilgili bir karar olmadığını bildirerek talebi reddetti. Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV TURKSAT platformlarından kaldırıldı.

Digiturk, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkardığını açıklamıştı. Bunun üzerine Samanyolu Grubu ve MHP, YSK’ya başvuruda bulunarak Digiturk’e ceza verilmesini talep etti. YSK ise iki talebi de reddederek, kararın seçimlerle alakası olmadığını bildirdi.

MHP’nin 2,5 sayfalık dilekçesinde, Anayasa'nın 79’uncu maddesi ve 298 sayılı seçimlerin genel hükümleriyle ilgili Digiturk’e ceza uygulanması yönünde talepte bulunuldu. YSK ise bu talebi reddederek, Digiturk’ün bu kararının seçimlerle ilgili bir karar olmadığı bilgisini verdi.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:02

İLGİLİ HABERLER