Medya
  • 11.12.2018 10:16

FETÖ'cü tarihçi MOSSAD ajanslarıyla görüşürken yakalandı

Talha Uğurluel'in Mossad ajanlarıyla görüşmeleri teknik takibe takıldı...FETÖ soruşturması nedeniyle İstanbul'daki evinde gözaltına alınan "tarihçi" Talha Uğurluel'in tutuklanmasına neden olan ilişkilerle ilgili çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Uğurluel'in 20 MOSSAD ajanıyla görüştüğü belirlendi.

Talha Uğurluel'in Mossad ajanlarıyla görüşmeleri teknik takibe takıldı...

 

Uğurluel'in FETÖ ve İsrail ile ilişkisini ilk kez duyuran SuperHaber, sorgusuna dair de önemli bilgilere ulaştı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde "tarihçi" Talha Uğurluel akşam saatlerinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Uğurluel'in FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber deşifre etmiş ve arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı. Uğurluel'in 'tarih turu' adı altında yurt dışına bazı kilit FETÖ'cüleri kaçırdığına yönelik iddialar bulunuyordu.

Uğurluel, savcılıktaki ifadesi sonrası "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

TUTUKLANDI

FETÖ/PDY'ye ait Erzincan'da yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'daki evinde gözaltına alınan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, soruşturmanın yürütüldüğü Erzincan'a getirildi. Burada Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Uğurluel, ifadesi için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Uğurluel, daha sonra ise Erzincan Adliyesine sevk edildi.
FETÖ üyesi olmak suçundan hakkında açılan davada hakim karşısına çıkan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, mahkemece tutuklandı. Adliye çıkışında basın mensuplarının “FETÖ toplantılarına katıldınız mı ?” sorusuna “Hepsi yalan” cevabını veren Uğurluel, “Neden gözaltına alındınız ?” sorusu üzerine ise “Kudüs kitabını yazdığım için” dedi.

MİT, MOSSAD AJANLARIYLA GÖRÜŞMELERİNİ DEŞİFRE ETTİ

Talha Uğurluel'in tutuklanmasına neden olan ilişkilerle ilgili çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İddialara göre Uğurluel hakkındaki soruşturmada MİT de devreye girdi. Yapılan teknik takiplerde MİT tarafından Uğurluel'in bir çok MOSSAD ajanı ile irtibatlı olduğu tespit edildi. FETÖ bağlantıları nedeniyle tutuklanan Uğurluel'in 20 MOSSAD ajanıyla görüşmesinin teknik takibe takıldığı belirlendi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Gelen yeni bilgilerin ardından Talha Uğurluel hakkındaki soruşturma derinleştirildi.

Bilindiği üzere, Talha Uğurluel İsrail devletiyle iyi ilişkilete sahipti ve sık sık Kudüse gidip geliyordu. Savcılık sorgusunda Uğurluel'e MOSSAD ajanıyla görüşmesi soruldu. Bu görüşmelere yanıt veremeyen Talha Uğurluel, çıkarıldığı mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SÜPERHABER

Güncellenme Tarihi : 11.12.2018 09:28

İLGİLİ HABERLER