Medya
  • 16.12.2017 21:20

FOX TV rekor fiyata satıldı

Bir medya imparatorluğunun çöküşü... Dünyaca ünlü pek çok filmin yayın ve yapım haklarını elinde bulunduran Fox, 52 milyar dolarlık bir anlaşma ile Disney'e satıldı.
Peki bu satış Türkiye'deki FOX TV'yi nasıl etkileyecek..
Satış anlaşması henüz tam olarak açıklanmadı ancak anlaşma FOX TV'nin sahip olduğu bütün kanallar içing eçerli dolayısıyla FOX TV'nin Türkiye'deki kanalı da mecburen el değiştirecek.
El değiştirirken de önemli değişim daha yaşanacak. FOX TV'yi satın alan Disney, tamamen eğlence üzerine yayın yapan bir kuruluş. Dolayısıyla yakında FOX Haber'e elveda denilebilir.
Fatih Portakal ve ekibinin bu durumda işsi kalmaları da söz konusu

Sonunda gerçekleşti! Disney, Rupert Murdoch’un medya imparatorluğu Fox’u 52 milyar dolar karşılığında satın aldı. Peki bu satış işlemi ile Disney neye mi sahip oldu? Fox News kablolu yayın kanalı, yayın ağları ve Fox Sports. Bu üç bileşen ayrı bir platform olarak ayrılacak ve yeni bir şirkete aktarılacak.

Bununla birlikte Disney, Fox film ve Fox stüdyolarına da sahip oldu. Dolayısı ile X-Men, Avatar, Alien ve The Simpsons gibi markaların hakları artık Disney’in elinde bulunuyor. Artık bir Marvel Sinematik Evreni ve X-Men buluşması hayali daha da heyecan verici bir fikir olabilir.

Disney her ne kadar Fox’u 52 milyar dolarlık bir anlaşma ile almış olsa da bundan fazlasını ödemesi gerekecek. Zira anlaşma gereği Disney, Fox'un yaklaşık 13.7 milyar dolarlık net borcunu ödemek zorunda kalacak.

Bu büyük satış anlaşması ile birlikte Disney, Hulu ve FX Networks’un da çoğunluk hisselerini ele geçirmiş durumda. Ayrıca Fox, Birleşik Krallık’taki sahip olmadığı SKY bölümlerini de almaya çalışıyor. Eğer başarılı olursa bu bölümler de Disney’e ait olacak.

Disney’in 2019 yılında kendi yayın servisini başlatmayı planladığı ve bu yönde çalışmalar yürüttüğü zaten bilinen bir gerçek. Şirket, Fox'u satın alarak yayın servisi için çok önemli bir kütüphaneye sahip olmuş oldu.

Tabii biz Türkiye’deki sinema izleyicileri için işin en heyecanlı kısmı Fantastik Dörtlü, Deadpool ya da X-Men’in Marvel dünyası ile karşılaşabilecek olması ihtimali. Bir X-Men v Avengers filminde Magneto’nun Iron-Man’i konserve kutusu gibi eğip büktüğünü görmek komik olabilir.

Güncellenme Tarihi : 16.12.2017 21:28

İLGİLİ HABERLER