Medya
  • 16.2.2018 12:17

Gazeteci Deniz Yücel serbest bırakıldı!

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianameyi kabul eden mahkeme, Yücel'in tahliyesine karar verdi. Yücel hakkında 18 yıla kadar hapis isteniyor

Alman Die Welt Gazetesi’nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız'ın aktardığına göre savcılık, "Örgüt propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddialarıyla 4 yıldan 18 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi. İddianameyi kabul eden 33 Ağır Ceza Mahkemesi, Yücel’in tensiple tahliyesine karar verdi.

 BERLİN'DEKİ GÖRÜŞME SONRASI "YENİ DÖNEMDEYİZ" MESAJI

14 Şubat 2017 tarihinde gözaltına alınan Yücel, 27 Şubat 2017'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Türkiye - Almanya ilişkilerinde tırmanan gerilimin önemli bir maddesini oluşturan Yücel'in tutukluluğu Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde de gündeme gelmişti.

Merkel, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Yücel'in serbest bırakılması konusunda beklentilerini dile getirmişti. Aynı basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım da "Gerek Deniz Yücel davası gerekse diğer davalar hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde devam ediyor. Şunu herkesin takdir etmesini bekliyorum; Türkiye, büyük bir darbeye maruz kaldı. Binlerce bu darbeyle ilgili dava açılan insanlar var. Mahkemeler çok yoğun. Dolayısıyla buradaki iş yükünden kaynaklı gecikmeler olabilir. Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir" ifadelerini kullanmıştı.

NASIL SERBEST KALDI

İstenen hapis cezasına rağmen; mahkeme tensip zaptıyla, Yücel'in tahliyesine karar verdi.

MAHKEME TENSİP ZAPTI NEDİR

Mahkeme tensip zaptı; dava açıldığı zaman ilk duruşmadan önce mahkemenin kendi kendine tuttuğu tutanağa denir.

Hakimlerin neler yaptığı, neler yapacağı ve tarafların ne yapması gerektiği bu zapta yazılır

 

Güncellenme Tarihi : 16.2.2018 17:43

İLGİLİ HABERLER