Medya
  • 2.8.2017 15:12

Geleneksel Matbaa Yerine Online Matbaa Tercih Etmek İçin 6 Sebep

Geleneksel Matbaa Yerine Online Matbaa Tercih Etmek İçin 6 Sebep

Teknolojinin gelişmesi her sektörü etkilediği gibi matbaa sektörünü de etkiledi. Artık eski teknolojiye sahip olan şeyler neredeyse hiç tercih edilmiyor. Çünkü yaşanan yeni gelişmeler insan hayatına kolaylık, hız ve mükemmellik katma amacıyla ortaya çıkıyor. Bir çok sektörde görülen bu değişiklik matbaa sektöründe ise geleneksel matbaa yerine online matbaa tercihleriyle karşımıza çıkıyor. Günümüzde çoğu kişi online matbaayı tercih ediyor çünkü bir çok avantajı var.

Zamandan Tasarruf

Geleneksel matbaacılık da işler online matbaaya göre biraz yavaş işler. Ürünün tasarlanması, bu tasarımın kabul edilmesi ve baskı süreci online matbaaya göre daha uzundur. Ayrıca bitmiş işi çalıştığınız matbaaya gidip almanız gerekmektedir. Online matbaada ise internet sitesinden hoşunuza giden ürünü seçip direkt olarak istediğiniz değişiklikleri ve tasarımı uygulamaya başlayabilirsiniz. Ürün istediğiniz gibi olduğunda ise baskıya göndermeye hazırdır. Bitmiş ürünler ise belirttiğiniz adrese kargo ile gönderilir.

Ekonomik Çözümler

Online matbaalardan alacağınız hizmetler geleneksel matbaalara göre çok daha ucuzdur. Çünkü online matbaada bir çok işlem aradan çıkmaktadır bu yüzden geleneksel matbaaya göre çok daha ekonomiktir. Ancak buna rağmen online matbaa ile geleneksel matbaanın basım teknikleri tamamen aynıdır. Aradan çıkan pek çok iş gücü bitmiş ürünün daha ucuz ekonomik olmasını sağlarken daha kalitesiz olmasını gerektirmez.

Tam İstediğiniz Gibi

Geleneksel matbaaların tek müşterisi siz değilsiniz ve asla bir başkası sizin ürününüze sizin kadar önem vermez. Kendi tasarımınızı yaparken dikkat edeceğiniz detaylar ve değişiklikler üzerine istediğiniz kadar düşünebilirsiniz ancak bir çalışan uzun çalışma saatlerinin de getirdiği konsantrasyon eksikliğinden dolayı yapmak istediğiniz değişiklikleri tam olarak istediğiniz gibi uygulayamayabilir ya da unutabilir.

Zaman Problemi Yaşanmaz

Geleneksel bir matbaa ile anlaştıktan sonra matbaa tarafından size işlerin bitiş tarihi verilir. Ancak çoğu zaman hiçbir şekilde bu tarih tutturulamaz. Matbaaların gereğinden fazla iş alması bazı işlerin aksaması neden olabilir ve aksayan işlerden birisi de sizin işiniz olabilir. Ancak online matbaa da böyle bir durum söz konusu değildir. Tasarım işinizi kendiniz hallettiğiniz için bu süreç matbaada ek bir iş ve zaman gerektirmeden direkt olarak baskıya girer.

Ürün Teslimatı

Geleneksel matbaada bitmiş işi sizin gidip almanız beklenir. Çalışanların ya da matbaanın buna ayıracakları bir zaman yoktur. Diğer taraftan online matbaa ile verdiğiniz siparişler ürün bittiğinde belirtmiş olduğunuz adrese kargolanır.

Güncellenme Tarihi : 2.8.2017 15:16

İLGİLİ HABERLER