Medya
  • 15.4.2017 00:54

Hayat Şarkısı Dizisi Nerede Çekiliyor?

Kanal D’nin sevilen dizisi Hayat Şarkısı Berlin’de başlamıştı. Dizinin çekimleri İstanbul’un farklı bölgelerinde devam ediyor.

Başrollerinde Burcu Biricik ve Birkan Sokullu’nun yer aldığı Hayat Şarkısı dizisinin ilk bölümleri, Almanya’nın başkenti Berlin’de çekilmişti. Dizi ekibi bir ay kadar Berlin’de kalmıştı. Dizinin başkarakteri Kerim’in üniversiteden atılmasıyla Türkiye’ye dönen Hülya ve Kerim çiftinin maceraları İstanbul’da devam ediyor.

Cevher Köşk’ü Nerede?

birkan sokullu

Most Production imzası taşıyan dizi için İstanbul’un birçok ilçesinde set kuruluyor. Dizide Cevher ailesinin evi olan konak, Bebek’te yer alıyor. Beyaz Köşk adıyla anılan köşk, tarihi özellik taşıyor. 19. yüzyılda Muhtar Paşa tarafından inşa edilen köşk, 1995 yılında çökmesinin ardından aslına uygun yeniden yapılarak bugünkü halini alıyor. 3500 metrekare araziye sahip olan muhteşem konağın kapalı alanı 800 metrekareyi buluyor. Otantik detaylarıyla dikkat çeken yapı; geniş salonu, garaj bölümleri, şık mutfağı ile dikkat çekiyor.

Hülya’nın Köyü Neresi?

burcu biricik

Dizinin ilk bölümlerinde flashbacklerle görülen köy sahneleri, Bursa’nın Mudanya ilçesinde çekiliyor. Dizide Işıklar Köyü olarak geçen köyün gerçek adı ise Güzel Köy olarak biliniyor. Karakterlerin çocukluğuna dair sahnelerin çekildiği köy, dizide de Bursa’ya bağlı olarak tanıtılıyor. Kır atmosferi ve yeşil doğası ile dikkat çeken alanda, özellikle Hülya karakterinin çocukluk sahneleri izleyicilerce takip ediliyor.

Hayat Şarkısı Arnavutköy’de

hayat şarkısı

Hülya’nın kardeşi Melek’in çalıştığı kafe, İstanbul’un Arnavutköy semtinde yer alıyor. Dizi izleyicilerinin gözdesi olduğu mekan, şıklığı ve renkli atmosferiyle beğeni topluyor. Hayat Şarkısı dizisinde Bayram Cevher’in ofisi olarak kullanılan köşk, Arnavutköy’de yer alıyor. Dizinin yapım şirketi Most Production’ın kendi binası olan köşk, diziye ev sahipliği yapıyor.

Diğer Mekanlar

hayat şarkısı dizisi

Hayat Şarkısı’nın ikinci sezon tanıtımında kullanılan yer ise Muğla’nın Dalyan ilçesinde yer alıyor. Kaunos mezarlıkları olarak bilinen yer, dizinin İstanbul’daki ana mekanlarının yanında farklı bir görsel sunuyor. Hayat Şarkısı’nın çekildiği diğer yerler arasında Beykoz da bulunuyor. Zaman zaman çekimlerin devam ettiği Beykoz’un yanı sıra, Hüseyin’in müstakil evi ise Riva’da bulunuyor. Deniz manzarası ile dikkat çeken ev, ilk sezonda sıklıkla görülüyordu. Aynı bölümlerde Melek’in işlettiği restoran da yine Riva’da yer alıyordu. Şehrin dışında olan semt, özellikle yazlıkçılar tarafından tercih edilirken, izleyicilere de farklı manzaralar sunuyordu.
Mekanları ile dikkat çeken Hayat Şarkısı dizisi, izleyicilere güzel görseller sunmaya devam ediyor. İstanbul’da kurulan set için şehir içi alanların yanı sıra şehrin dışında mekanlar da sıklıkla tercih edilebiliyor.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 15.4.2017 01:09

İLGİLİ HABERLER