Medya
  • 23.11.2015 22:13

İhanet CUMHURİYET'i

ABD'li bakan Cumhuriyet muhabirini bozdu

Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak göstermeye çalışan Cumhuriyet muhabiri, ABD'li bakan Blinken'den istediği cevapları alamadı.

ABD'li bakan Cumhuriyet muhabirini bozdu

 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken,  Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Pınar Ersoy'a röportaj verdi.

Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke olarak göstermeye çalışan Cumhuriyet muhabiri, ABD'li bakan Blinken'dan istediği yanıtları alamadı. İşte Cumhuriyet muhabirinin hainlik içeren soruları ve Blinken'ın cevapları:

TÜRKİYE'NİN IŞİD'E DESTEK VERMESİNDEN RAHATSIZ MISINIZ SORUSU

-Türkiye'nin en azından başlarda IŞİD'e destek verdiği yönünde artan miktarda kanıt var. Bu şartlarda Türkiye ile ortak hareket etmekten bir rahatsızlık duyuyor musunuz?

Türkiye IŞİD'e karşı mücadelede olağanüstü yakın bir partner. Bu ortaklığa her gün sırtımızı dayıyoruz. Türkiye IŞİD'i vurmak için İncirlik'ten birçok uçak kaldırıyor ve yabancı savaşçıların akışını kesmeye çalışıyor. Şu açık ki IŞİD'e karşı mücadele, Türkiye şu anda olduğu gibi tam bir partner olmadan tamamen başarılı olamaz..

"SUÇLAMALARI GÖRDÜM AMA KANIT GÖREMEDİM"

-Şöyle sorayım... IŞİD militanlarının geçtiğimiz dönemde rahatça Türkiye'ye gelip gittiği, buradaki hastanelerde bedava tedavi gördüğü, Türk istihbaratıyla iletişim halinde oldukları ve hatta yardım aldıkları yönündeki suçlamaların farkında mısınız?

Suçlamaları gördüm ama direkt bir kanıt görmedim.

"BİZ TÜRKİYE İLE AYNI ORTAK AMACA SAHİBİZ"

- Sonuç olarak Türkiye'nin IŞİD'e hiçbir zaman yardım etmediğine güveniyorsunuz?

Tek söyleyebileceğim bizim Türkiye ile deneyimimiz IŞİD'i yenmek için aynı ortak amaca sahip olduğumuz gösteriyor."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:30

İLGİLİ HABERLER