Medya
  • 18.7.2018 20:52

Kripto Yeni Asya'yı kim durduracak?

Mehmet Kutlular’ın sağlık sorunları nedeniyle uzaklaştırılmasının ardından FETÖ’nün kontrolüne giren Yeni Asya Gazetesi FETÖ’yü desteklemeye devam ediyor. 15 Temmuz’dan sonra açık açık örgüt propagandası yapan gazete, çocuklar üzerinden algı operasyonu yaparak örgüt üyelerinin cezaevinden çıkartılması için her türlü yalana imza atıyor.

HDP’li milletvekilleri ile işbirliği içerisinde olan kripto FETÖ’cü Yeni Asya gazetesi, kurban bağışı kampanyası yaparak vatandaşların kurbanına da göz dikmekten çekinmiyor. 15 Temmuz öncesinde FETÖ’nün Cihan Dağıtım isimli şirketi tarafından dağıtılan Yeni Asya Gazetesi’ne, darbe girişiminden sonra hiçbir işlem yapılmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Basın İlan Kurumu’ndan aldığı reklam gelirleri ile FETÖ propagandası yapmaya devam eden Yeni Asya Gazetesi, İbrahim Özdabak’ın karikatürleri ile Başkan Erdoğan’ı açık açık tehdit etmişti...

FETÖ'nün medya üzerinden yürüttüğü algı çalışmalarının önemli halkaları arasında yer alan Yeni Asya Gazetesi, yine operasyonlarına hız verdi. 15 Temmuz 2016'dan sonra örgüt ile ilgili propaganda haberlerinin ve algı operasyonlarının merkezi durumuna gelen gazete, bugün attığı manşetle bir kez daha FETÖ yanlısı olduğunu gözler önüne serdi.

O FETÖ'CÜ İÇİN SKANDAL MANŞET ATTILAR...

Yeni Asya Gazetesi, FETÖ ve ByLock nedeniyle tutuklu bulunan bir örgüt üyesini "Bir bebek daha cezaevinde" manşetiyle aklama operasyonu yaptı. Dünyadaki en kutsal değerlerden biri olan "çocuk/bebek sevgisini" kendi kirli amaçlarına alet ederek FETÖ'yü masumlaştırmaya çalışan Yeni Asya'nın bu manşeti ilk olmadığı gibi son olacağa da benzemiyor. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden bu yana FETÖ, sürekli bebekler ve çocuklar üzerinden Yeni Asya'nın haberinde olduğu gibi kara propaganda yürütüyor.

 

OHAL'İ HEDEF ALMIŞLARDI
FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı daha hızlı ve kararlı bir şekilde mücadele için çıkarılan OHAL'i daha önce sürekli olarak hedef alan Yeni Asya, OHAL'in bir an önce kaldırılarak kripto durumda bulunan ve deşifre olmamış FETÖ'cülere alan açmaya çalışmıştı. Bu şekilde bulunan FETÖ'cülerin çalışmalarını yürütmesini kolaylaştırmayı amaçlayan sözde gazete, üst düzey FETÖ'cülerin de yurt dışına kaçmasına zemin hazırlamak istemişti.

SABAH GAZETESİ

MEHMET ALTAN'I DA SAVUNDU

FETÖ üyeliği nedeniyle cezaevinde bulunan ve bu suçtan dolayı "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası alan Mehmet Altan'ı da manşetten savunan Yeni Asya, "Her şey hukuksuzdu" manşeti atarak Altan'ın masum olduğu algısı yaratmıştı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tutuklanan bir diğer FETÖ'cü eski Danıştay üyesi Kerim Kavas'ı da manşete taşıyarak algı oyunu yapan Yeni Asya, Kavas'ın FETÖ üyeliğinden değil de Danıştay'da olduğu dönemde verdiği bir karar nedeniyle cezaevine koyulduğunu öne sürmüştü.


 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.7.2018 22:53

İLGİLİ HABERLER