Medya
  • 1.9.2017 00:04

Nurcu Yeni Asya FETÖ'nun sözcüsü oldu

17/25 Aralık FETÖ yargı darbesi süreci ile birlikte Fetullahçı örgütün kontrolüne giren ve 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte açık açık FETÖ’yü destekleyen Yeni Asya Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni’nden CHP’ye övgü geldi.

CHP’nin sözde Adalet Kurultayı’na giderek desteğini açık açık ortaya koyan Kazım Güleçyüz, dünkü yazısından da FETÖ davalarını sulandırmaya çalışan CHP’ye destek verirken, FETÖ’ye destek veren CHP’li vekillere de övgüler yağdırıyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü hakkında “hizmet hareketi” ve “Gülen hareketi” ifadelerini kullanmaya devam eden Yeni Asya Gazetesi’nin dağıtımı 15 Temmuz darbesinden önce FETÖ’cü Cihan Dağıtım tarafından yapılıyordu.

FETÖ medyası CHP'ye desteğini gizlemiyor. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sulandırmak için çalışan CHP'ye bir destek de FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Asya Gazetesi'nden geldi.

FETÖ DESTEKÇİSİ YENİ ASYA-CHP BULUŞMASINI EREN ERDEM ORGANİZE ETTİ

17/25 Aralık FETÖ yargı darbesi süreci ile birlikte Fetullahçı örgütün kontrolüne giren ve 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte açık açık FETÖ'yü destekleyen Yeni Asya Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni CHP'ye övgüler yağdırdı. Geçtiğimiz aylarda CHP'nin Halk TV kanalında canlı yayına çıkarak FETÖ destekçisi Yeni Asya Gazetesi'nin CHP'nin yanında olduğunu ilan eden Kazım Güleçyüz, son olarak CHP'nin sözde Adalet Kurultayı öncesi çeşitli konuşmalar yaparak Kılıçdaroğlu'na taktikler verdi.

FETÖ DAVALARINI SULANDIRAN KILIÇDAROĞLU VE SEZGİN TANRIKULU'NA ÖVGÜLER

FETÖ'nün CHP'deki sözcüsü Eren Erdem tarafından gerçekleştirilen konuşmada, FETÖ davalarını sulandıran CHP'ye övgüler yağdıran Kazım Güleçyüz, dünkü yazısında da CHP'deki büyük değişimi kaleme aldı. FETÖ destekçisi Güleçyüz dünkü yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve FETÖ'ye destek veren Sezgin Tanrıkulu'na övgüler yağdırırken, bu değişime direnen CHP'lilerin partiden atılmasını istedi.

Dünkü yazısında, FETÖ'ye tavır koyan Nurcu kesimin kendisine yönelik eleştirilerine hakaretle cevap veren FETÖ destekçisi Kazım Güleçyüz "Tepkilerini yine son derece bayağı, seviyesiz, ahlak dışı, pespaye, aşağılık, iğrenç, bel altı küfür ve hakaretlerle açığa vurarak, düzeysizliklerini sergilediler. Ramazan'da Kadir Akbaş ve Özdabak'la birlikte Halk TV'ye çıkmamız ve Hakan Aygün'ün programındaki konuşmalarımız da aynı çevreleri küplere bindirmişti. " dedi.

İTİRAZ EDENLER CHP'DEN TEMİZLENSİN

Yazısında, CHP'deki bu değişim eleştirilerine de kulakların tıkanmasının gerektiğini belirten Güleçyüz, buna itiraz edenlerin ise partiden dışlanması gerektiğini söyledi ve "CHP'nin bu olumlu değişime direnen bağnaz kesiminden gelen düzeysiz tepkileri, bir anlamda "safraları atma fırsatı" olarak görmek lâzım." dedi.

YENİ ASYA GAZETESİ 17/25 ARALIK YARGI DARBESİNDEN SONRA FETÖ'NÜN KONTROLÜNE GİRDİ

1970'li yıllardan bu yana Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi çizgisinde bir yayın politikası izleyen Yeni Asya Gazetesi, 17/25 Aralık yargı darbesi dönemi ile birlikte FETÖ çizgisinde bir yayın politikası izlemeye başladı. 1990'lı yıllarda FETÖ'yü ilk deşifre eden ve 16 Haziran 1999 tarihli Milliyet Gazetesi'ne "Fetullah gizli servisler tarafından destekleniyor" açıklaması yapan gazetenin sahibi Mehmet Kutlular'ın sağlık sorunları nedeniyle gazeteden el çekmesi üzerine tamamen FETÖ'nün kontrolüne geçen Yeni Asya Gazetesi, FETÖ kurumlarından alınan reklamlarla ayakta kaldı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde dağıtımı FETÖ'cü Cihan Dağıtım tarafından yapılan Yeni Asya Gazetesi, darbeden sonra yaptığı haberlerde "Hizmet hareketi" ve "Gülen Hareketi" sıfatları kullanarak örgüte destek verirken, FETÖ ifadesinden ısrarla kaçındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit eden karikatürleri ile sık sık gündeme gelen karikatürist İbrahim Özdabak ile Halk TV'ye çıkarak FETÖ-CHP ittifakına destek veren gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, CHP'nin sözde Adalet Kurultayı öncesinde de çeşitli konuşmalar yaptı. Basın İlan Kurumu'ndan reklam almaya devam eden Yeni Asya Gazetesi, çeşitli bölgelerdeki istişare toplantılarında temsilcilerini büyük ölçüde kaybederken, az sayıda tirajı ile FETÖ'yü desteklemeye devam ediyor.

Öte yandan CHP'nin sözde Adalet Kurultayı'nda 'imam hatip' okullarına dil uzatan Yeni Asya Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz'e Ensar Vakfı'ndan kınama geldi.

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz'ün Çanakkale'de katıldığı bir programda İmam Hatip okulları ve camiası için 'arka bahçe', siyasal ideoloji militanları nitelendirmesini şiddetle kınıyor ve İmam Hatip camiasından özür dilemeye davet ediyoruz!

Güncellenme Tarihi : 1.9.2017 01:52

İLGİLİ HABERLER