Medya
  • 20.10.2014 23:04

Paralel medyayı rahatsız eden atama

Her fırsatta Çözüm Süreci'ni yıpratmaya çalışan paralel ve ulusalcı medya bu sefer bir Kürt'ün TRT 6'ya atanmasından rahatsız.
Hükümetin çözüm süreci kapsamında kilometre taşlarından birisi olan TRT 6'ya yeni haber müdürü atandı. Her fırsatta Hükümetin Çözüm Süreci dahilinde attığı adımları yıpratmaya çalışan paralel ve ulusalcı medya yine benzer kara propagandayı bu atama üzerinden TRT 6'ya karşı yaptı.

TRT 6(TRT Şeş) Haber Müdürlüğü'ne, Genelkurmay'da TRT'de yayınlanmak için haber metni yazma ve haber programı çekmekle görevli Başçavuş olarak görev yapan Gulabi Eryaman(38) Genelkurmayda'ki görevlerinden istifa ederek atandı.

HABERCİLİK FORMASYONU VAR

Genelkurmay'daki görevi gereği her daim haberin içinde bulunan ve habercilik formasyonu taşıyan Gulabi Eryaman, TRT'deki Genelkurmay programlarını koordine eden isimdi. Zamanın büyük bölümünü zaten TRT'de geçiren, TRT'de yayınlanan birçok belgesel ve haberde imzası bulunan Eryaman, çok iyi derecede Kürtçe biliyor.

BÖLGE İNSANINI ÇOK İYİ TANIYOR

Kürtçe'nin yanısıra İngilizce de bilen Gulabi Eryaman, 1976 yılında Malatya'da doğdu. TRT 6'in yayınlarının izlendiği bölgeyi ve o bölge insanını yakından tanıyan Eryaman, evli ve 3 çocuk babası.

KURGU HABERLER YAYINDA

Atamanın gerçekleşmesinin hemen ardından medya siteleri yapılan görevlendirmeyi, sanki "Genelkurmay, kanala asker görevlendiriyormuş" havası vermeye yönelik haberler yapmaya başladı.

KENDİSİ ASKERLİKTEN AYRILMAK İSTEDİ

Yakın çevresine ulaştığımız Eryaman hakkında yakınları Eryaman'ın uzun süredir sadece habercilik yapmak istediğini ve uygun bir imkan bulursa istifa edeceğini kendilerine defaaten söylediğini aktardılar.

PARALEL VE ULUSALCI MEDYA İŞ BAŞINDA

Bu görevlendirmeye karşı yapılan eleştirel ilk haberin Diyarbakirhaber.com'da çıkmış olması, olayın bir kurgu olduğuna dair kanaati güçlendirdi. Haberin duyulmasının ardından Rotahaber.com, Cumhuriyet Gazetesi, internethaber. com, medyaradar. com gibi Parelel Yapıya ve Ulusalcı çevreye yakın medya organları da benzer haberleri anında yayına verdi.

Kaynak: Sivilmedya

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER