Medya
  • 26.7.2016 09:48

Prof. Nurşen Mazıcı canlı yayından kovuldu

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Profesör DoktorNurşen Mazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın güvenliğin sağlanmadan halkı sokağa çağırmasının yanlış olduğunu savunarak, "Ogece ölenlerin hepsinin canı en az Tayyip Erdoğan'ın canı kadar değerlidir" dedi.

Mazıcı'nın bu sözlerine diğer katılımcılar hukukçu Rıza Saka ve gazeteci Süleyman Özışık "Sen demokrasi şehitlerine hakaret edemezsin" diyerek karşı çıkıt.

Rıza Saka, "İsminin önünde akademik ünvan olunca söylediği sözler bilimsel olmaz" dedi. Mazıcı ise "Buna siz mi karar vereceksiniz?" diye yanıt verdi. Saka "Halk sizin bunları söylemenizi beklemiyor. Sizi bu yüzden buraya çıkarmadılar" diyerek Mazıcı'nın sözleri için özür dilemesini istedi.

Mazıcı ise "Ben bilimsel bir tespit yaparken 'şehit' demek zorunda değilim. Şehitlik dini bir kavramdır" diyerek görüşünde ısrar etti.

REKLAM ARASINDA YAYINDAN KOVULDU

Programın sunucusu Ece Üner'in uyarısına rağmen özür dilemeyen Nurşen Mazıcı, reklam arasından sonra yayından çıkarıldı.

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Profosör Doktor Nurşen Mazıcı'yla ilgili açıklama yapıldı. Mazıcı'nın Demokrasi şehitleriyle ilgili ifadelerinin kastı aştığını belirtilen açıklamada, "Kendisine teşekkür edilerek yayına çıkarılmadığı" dile getirildi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN MAZICI HAKKINDA AÇIKLAMA

Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nurşen Mazıcı için yapılan açıklamada ise, Mazıcı hakkında yasal ve idari takibat başlatılacağı belirtildi. Açıklama şöyle:

 

Prof. Nurşen Mazıcı canlı yayından kovuldu

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.7.2016 21:09

İLGİLİ HABERLER