Medya
  • 28.12.2018 12:47

Sinema sektöründe kavga büyüdü

Kavga büyüdü: Mars Grubu geri adım atmayıp 'başka yapımcıların da filmleri var' dedi

 

Yapımcılar ve salon işletmecileri bilet fiyatı yüzünden birbirine girdi. Özellikle Mars Grubu'nun bilet fiyatlarını promosyonlar ile yükselttiğini söyleyen yapımcılar 5 senedir bilet başına aldıkları 4,5-5 lira payın yükselmesini istedi. Yapımcılar mısır-kola ile yapılan promosyonlardan da rahatsız. Mars Grubu yetkilileri ise anlaşmaya yanaşmayarak, "Başka yapımcıların da filmleri var. Salonlarımız boş kalmaz" diyor. 1 Ocak'ta vizyona girmesi beklenen filmini geri çeken Yılmaz Erdoğan konuyla ilgili, "Bu iş sinemayı bitirme noktasına geldi" derken, Cem Yılmaz Twitter hesabından, "Mısıra değil filme bilet alan milyonlarca seyircimize sorumluluğumdur" ifadelerini kullandı.

​1 Ocak’ta vizyona girmesi beklenen “Organize İşler 2: Sazan Sarmalı” filminin vizyon tarihi ertelenmesiyle yapımcılar ve salon işletmecilerinin büyük bir kriz içinde olduğu ortaya çıktı.

Film yapımcıları haklarının verilmediğini, promosyonlarla bilet fiyatlarının sürekli yükseltildiğini söylüyor.

Son 5 yılda sürekli artan bilet fiyatlarına rağmen yapımcılara bilet başına 4,5-5 liralık pay veriliyor.

 Türkiye’nin en büyük sinema işletmecisi Mars Grubu sattığı biletin yanına mısır-meşrubat promosyonları ekliyor. Yapımcılar 'Sinema salonlarında bizim filmlerimiz gösterilirken neden bize sizin film için promosyon yapabilir miyiz diye sorulmuyor' diyor.

2011'de biletlerin ortalama fiyatı 9,50 TL idi. 2018'de biletlerin ortalama fiyatı 12,72 TL. 2011'de yapımcıların bilet başına payı 5,34 TL idi. Yapımcıların payları 2018'de de bilet başına 5,34 TL. Yapımcılar, işte durumdan şikayet ederek bilet fiyatlarındaki yükselişe göre paylarının 7,77 TL olmasını talep ediyor.

Ayrıca Mars Grubu, yapımcılar ile salon işletmecilerinin payının yarı yarıya olduğunu iddia ediyor.

Mars Cinema Group Kurumsal İlişkiler ve Uyum Direktörü Av. Aslı Irmak Acar, yapımcılarla aralarındaki sorun konusunda geri adım atmayacaklarını belirterek 'Başka yapımcıların da filmleri var. Salonlarımız boş kalmaz' dedi.

Cem Yılmaz: Emek verdiğimiz filmlerin en adaletli şekilde seyircisiyle buluşacağı günü bekliyorum. Film bizim,film sizin..Mısıra değil filme bilet alan milyonlarca seyircimize sorumluluğumdur.

Yılmaz Erdoğan: Ben kampanyalı biletin sakıncalarını ilk kez 3 yıl önce dile getirmiştim. Bugün yaptığımızı o zaman yapmalıydık. Bu iş sinemayı bitirme noktasına getirdi. Biz bir ayrıcalık istemiyoruz. Filmlerimizi adaletli bir şekilde izleyiciyle buluşturmak istiyoruz

Anlaşma sağlanmazsa popüler filmlerin hiçbiri vizyona girmeyecek.

Şahan Gökbakar'ın konuya dair Instagram hesabından yaptığı açıklama.

İşte vizyon tarihi ertelenecek olan filmler: ◊ Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (Yılmaz Erdoğan) ◊ Kara Komik Filmler (Cem Yılmaz) ◊ Recep İvedik 6 (Şahan Gökbakar) ◊ Mucize 2: Aşk (Mahsun Kırmızıgül) ◊ Çiçero (Erdal Beşikçioğlu) ◊ Öldür Beni Sevgilim (Murat Boz, Seda Bakan) ◊ Bir Aşk İki Hayat (Bergüzar Korel, Engin Akyürek) ◊ Can Dostlar (Güldüy Güldüy ekibi)

Güncellenme Tarihi : 28.12.2018 12:51

İLGİLİ HABERLER