Medya
  • 3.10.2017 23:01

Sözcü'nün FETÖ'den tutuklu editöründen şok itiraf

Sözcü Gazetesi’nin bazı çalışanlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde tahliye edilen gazete internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun’un savcılıkça yeniden ifadesine başvuruldu. Olgun, gazete avukatlarını topa tuttu.

Sözcü Gazetesi internet sorumlusu Mediha Olgun bir gazeteye verdiği röportajda, gazete avukatlarını eleştirmiş cezaevindeyken onlarla görüşmeyi kabul etmediğini bu avukatların gazetedeki adamlarını kurtarmak için kendisini yaktıklarını açıklamıştı. Olgun bu röportajda, "Başından itibaren benimle ilgili gazetenin avukatları yanlış bilgiler verdiler, dertleri bizi çıkarmak değil, siyasi şov yapmaktı. Sitenin haber koordinatörü Yücel Arı ve yayın yönetmeni Mustafa Çetin. Ve bu iki ismi de ifadeye dahi çağıran olmamış. "Ben avukatlara defalarca ikisinin de gelip tanıklık yapmaları için çağrıda bulundum. 4 aydır her avukat görüşmesinde bunu yaptım. Kaç kez haber gönderdim. Bakın, onların tutuklanması gerektiğini filan söylemiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, sadece zahmet edip yönettikleri siteyle ilgili bir dava varken gelmediler. Bunca zaman o kadar gürültü kopardılar, güya bizim tutukluluğumuza itiraz ettiler, şayet samimi idiyseler savcıya gidip 'Bu kadının bu haberlerden haberi yok, talimatı veren, yaptıran biziz ama bunlar zaten suç değil' demeleri gerekmez miydi? Yapmadılar" demişti.

BENİ AVUKATLAR ÇIKARMADI

Ayrıca Olgun, "Onca zaman bir kez çocuğumu arayıp teselli bile etmediler. Ama oğlum aramış, 'Neden annemi yayın yönetmeni gibi gösteriyorsunuz?' demiş, 'Öyle yapmak zorundayız' diye karşılık vermişler. Avukatlar da kendi adamlarını kurtarmak için bizi yaktılar" ifadelerini kullanmıştı. Mediha Ogun, "Beni avukatlar değil, kendi yazdığım dilekçeler çıkardı, zaten son 1.5 ay avukatları görmeyi reddettim. Tam 120 tane dilekçe yazdım. Eğer samimi bir şekilde gerçekleri anlatırsanız sonuç alıyorsunuz" diye konuşmuştu.

YENİ İFADE

İşte bu röportaj ardından Sözcü Gazetesi'ne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mediha Olgun'un yeniden ifadesine başvurdu.
Olgun ifadesinde, "Nagehan Alçı'nın köşe yazısında belirttiği konu ve hususlarda kendisi ile 30 Eylül 2017 cumartesi günü yapmış olduğumuz cep telefonu görüşmesinde benim kendisine söylemiş olduğum konulardır. Tamamını kabul ediyorum. Benim cezaevinde kalmış olduğum malum soruşturmaya konu 'Sözcü Erdoğan'ı Buldu' başlıklı haber, haber koordinatörü Yücel Arı'nın isteğiyle halen cezaevinde bulunan Bekir Gökmen Ulu tarafından yapılmış ve Sözcü Gazetesi İnternet Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin'in bilgisi dahilinde yayınlanmıştır. Bunu soruşturma başladığı andan itibaren dile getirmekteyim. Bu ve bu tarz haberler benim onayımdan geçmemektedir. Muhabir imzalı ya da imzasız haberler benim onayımdan geçmemektedir. Bunun bilinmesini istiyorum. Yukarıda ismini vermiş olduğum arkadaşlarım sorumludur. Bahse konu haberin yapılmasında yukarıda ismini vermiş olduğum arkadaşlarım dışında herhangi bir kimsenin bilgisi, isteği ve onayı olup olmadığını Bekir Gökmen Ulu'dan sorulabileceğini düşünüyorum. Benim bu şekilde çalıştığıma herkes şahittir. Sözcü Gazetesi İnternet Editörü Deniz Ayas, Sözcü Gazetesi Eğitim Editörü Yurdagül Uygun, Sözcü Gazetesi İnternet Editörü Hatice Özen'in verdiğim ifademi doğru olduğunu teyit edecek kişiler istiyorum. Bugünkü köşe yazısında yer alan 'Avukatlar kendi adamlarını kurtarmak için bizi yaktılar' şeklindeki beyanımı şu şekilde açıklayabilirim. Burada 'kendi adamlarından' kast ettiğim ve düşündüğüm Yücel Arı ve Mustafa Çetin'dir. Avukatların bu arkadaşlarımızın başına kötü bir şey gelmesini istemediklerinden, köşe yazısında belirttiğim şekilde davrandıklarını değerlendirdim. Yoksa bu şekilde olmayacaktı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2017 22:13

İLGİLİ HABERLER