Medya
  • 24.11.2014 21:12

Star ve Akşam gazetelerinde deprem

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, internet sitesinden kurumdaki yeniden yapılanmayla ilgili bir açıklama yaptı. "Star'da yeni dönem" başlıklı açıklamada, "Star Medya Grubu hedefleri büyüyen, iddiası artan ve daha hızlı yol almak zorunda olan Türkiye’nin bu iddialı duruşuna ve hızına uyum sağlamak adına yeniden yapılanma kararı almıştır" denildi.

Açıklamada, Medya Grup Başkanı pozisyonunun artık devam ettirilmeyeceği duyuruldu ve şu an bu görevi yürüten Mustafa Karaalioğlu’na teşekkür edildi.

Star gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert’in de görevden alındığı yine bu açıklamada ifade edildi ve yeni genel yayın yönetmeninin daha ileriki bir dönemde belli olacağı belirtildi. Yeni isim belli olana kadar bu görev vekaleten yürütülecek.

Al Jazeera'nin ulaştığı Mustafa Karaalioğlu bir açıklama yapmak istemediğini, salı günü gazetede ortak bir açıklama yer alacağını söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan Mehmet Ocaktan ise kararın grubun patronu Ethem Sancak tarafından kendisine iletildiğini söyledi. Ocaktan, "Medyada her zaman böyle değişimler yaşanıyor. Ben de daha önce çokça yaşadım, sürpriz olmadı" dedi.

Hükümete yakın iş adamlarından Ethem Sancak, Star ve Akşam gazetelerinin sahibi Star Medya Grubu'nun patronu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Akşam gazetesi ve SKYTÜRK televizyonunu  geçtiğimiz yıl satın almıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Mustafa Karaalioğlu (Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı)

Yusuf Ziya Cömert (Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)

Mehmet Ocaktan (Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:06

İLGİLİ HABERLER