Medya
  • 26.11.2014 00:08

Star ve Akşam Gazeteleri'nde ikinci dalga

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın işadamlarından Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star ve Akşam gazetelerinde Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'dan sonra görevden almaların sürdüğü öne sürüldü. İddiaya göre, Güneş gazetesinin yayın yönetmeni Murat Kelkitlioğlu da görevden alındı.

MURAT KELKİTLİOĞLU DA GİTTİ Mİ?

Medyatava'nın haberine göre, Akşam gazetesinin ‘fiili‘ yayın koordinatörlüğünü de yapan Murat Kelkitlioğlu’nun yanı sıra Star gazetesi köşe yazarı Mustafa Nihat Yükselir’in de görevine son verildi. Ancak bu iddia henüz doğrulanmış değil.

Kelkitlioğlu, geçen yıla kadar işadamı Mehmet Emin Karamehmet’in sahibi olduğu Türkmedya Grubu’na borçlara karşılık TMSF tarafından el konulması sonrası Mehmet Ocaktan’la birlikte Akşam gazetesinde göreve başlamıştı. Grubun Ethem Sancak’a geçmesi sonrasındaysa Güneş gazetesinin yayın yönetmenliğini de üstlenmişti.

DÜN KİMLER GİTMİŞTİ?

Türkmedya ve Star medya grupları dün gece, Star Gazetesi Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ve Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert’in yanı sıra Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ın görevden alınmasıyla sarsılmış; Star gazetesi yazarlarından Hakan Albayrak da tepki olarak istifa etmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:04

İLGİLİ HABERLER