Medya
  • 13.9.2018 20:37

Taha Akyol Hürriyet Gazetesi'nden kovuldu

Erdoğan'a karşı Abdullah Gül'ü, Bahçeli'ye karşı Meral Akşener'i tutan ve ömrünce sağ gösterip sol vuran yazar olarak bilinen Taha Akyol, Hürriyet Gazetesi'nden kovuldu. Taha Akyol, milliyetçi muhafazakar intibaı veren fikirleri ile tanınırken tuttuğu yol ve birlikte oldukları hep bunun tersi oldu.

Hürriyet Gazetesi'nde bir süredir beklenen yazarlar operasyonu için düğmeye basıldı.. Doğan Grubu'nun Demirören Medya Grubu'na satılmasının ardından Hürriyet gazetesinin yazar kadrosunda operasyon için düğmeye basıldı.

Ekim 2011'den bu yana Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Taha Akyol ile yollar ayrıldı.

Akyol köşe yazarlığının yanısıra Doğan Medya bünyesindeyken CNN Türk'te Genel Müdürlük görevinde bulunmuş ve programlar hazırlayıp sunmuştu.

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubu'na satılmasının ardından Akyol'un hazırlayıp sunduğu "Eğrisi Doğrusu" programı yayından kaldırılmıştı.

Akyol yarın son kez kaleme aldığı köşe yazısıyla Hürriyet okurlarına veda edecek.

Doğan Medya'nın Demirören'e satışı sonrasında köşe yazarları Melis Alphan, Yonca Tokbaş ve Mehmet Yaşin ile yollar ayrılmıştı.

TAHA AKYOL KİMDİR?

Taha Akyol, 1946 yılında Yozgat’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Yozgat’ta tamamladıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Bir süre Yozgat’ta serbest avukat olarak çalıştıktan sonra Ankara’ya taşınarak Hergün Gazetesi’nde köşe yazarlığına başladı. Daha sonra haftalık siyasi haber dergisi Yankı’da yönetici ve araştırmacı olarak çalıştı. 1987 yılında Tercüman Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü oldu. Aynı gazetede köşe yazarlığı yaptı.

1992 yılından itibaren 20 yıldır Milliyet Gazetesi’nde yazan Akyol halen Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarı. CNN TÜRK televizyonunda siyasi ve kültürel konularda “Eğrisi Doğrusu” programını yapıyor.

İngilizce bilen Akyol evli ve iki çocuk babasıdır.

Yayınlanmış kitapları:

- Sovyet Rus Stratejisi ve Türkiye (2 cilt)
- Politikada Şiddet

- Leninsiz Komünizm

- 1980’lerde Türkiye
- Tarihten Geleceğe
- Haricilik ve Şia
- Azerbaycan Sovyetler ve Ötesi
- Medine’den Lozan’a
- Bilim ve Yanılgı
- Hayat Yolunda
- Osmanlı’da ve İran’da Mezhep ve Devlet
- Hariciler ve Hizbullah
- Kitaplar Arasında

- Eğrisiyle Doğrusuyla Avrupa
- Politikada Şiddet (düzenlenmiş haliyle yeniden basım)
- Türban
- Ama Hangi Atatürk
- Demokrasiden Darbeye, Babam Adnan Menderes
- Atatürk’ün İhtilal Hukuku

- Ortak Acı, 1915 Türkler ve Ermeniler

- Rumeli’ye Elveda

- 101 Kitap

- Türkiye’nin Hukuk Serüveni

- 1914-1915 Felaket yıllarında Osmanlı ve Ermeniler

Taha Akyol, ile ilgili görsel sonucu

aha Akyol ve onun oğlu Mustafa Akyol, 17 Aralık'ta yolsuzlukların bahane gösterilerek hükümeti yıkmaya teşebbüs edilen girişimin ardından hükümetin karşısında yer almıştı.

Baba oğul, açıktan açığa renk vermiyolardı belki ama yolsuzlukları bahane ederek hükümetin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirterek 17/25 Aralık girişimlerini meşrulaştırmaya çalışıyorlardı.

15 Temmuz askeri darbe girişiminde ise önceleri sessiz kalan Akyol, darbe girişimi başarısız olunca darbecileri satıp ateş püskürmeye başladı.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI HUKUK ASKIYA ALINACAKTI

İşte yazısından bazı satırlar:

Darbe başarılı olsaydı Türkiye cuntanın diktatörlüğü altında kalacak, anayasa ve bütün hukuk sistemi askıya alınacak, hiç kimsenin hak ve özgürlüğü kalmayacaktı.

GÜLEN'İN HABERİ OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye NATO ve AB'den tecrit edilecek, Ortadoğu ve Asya'daki diktatörlük ülkeleriyle aynı kategoride yer alacak ve PKK hayal bile edemeyeceği desteklere sahip olacaktı.

Ordudaki darbeye karşı çıkan komuta kademesi, polis ve halk kitleleri Türkiye'yi böyle bir felaketten kurtardı.

Cemaat denilen sıkı dokulu yapı dikkate alındığında, Gülen'in ayrıntıları değilse bile ana hatlarını bilmiyor olması, onun onayı olmadan yapılması mümkün değildir..

MUSTAFA AKYOL: KAHROLSUN FETHULLAH GÜLEN

Diğer taraftan Taha Akyol'un oğlu Mustafa Akyol ise Gülen ve örgütüne tam destek vermekten vazgeçti. Gülen için "Kahrolsun" bile dedi. İşte attığı tweet'lerden biri:

"Bu alçak darbe girişiminin ardında cemaat örgütlenmesi varsa, kahrolsun cemaat, kahrolsun Fethullah Gülen."

Güncellenme Tarihi : 16.9.2018 10:49

İLGİLİ HABERLER