Medya
  • 2.3.2015 10:06

Taraf gazetesi, Mehmet Baransu'yu harcadı

Gazetesi bile "Taraf yazarı" ifadesi kullanmadan düz bir haberle gözaltı haberini okurlarıyla paylaşırken, Paralel örgüt de birkaç tetikçisi dışında haberi görmezden geldi. 

Taraf gazetesi muhabiri ve paralel örgütün sosyal medyadaki uzantılarından biri olan Mehmet Baransu, dün sabah İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Evinde polis tarafından yaklaşık 12 saat arama yapılan Mehmet Baransu, akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GAZETESİ SAHİP ÇIKMADI

Baransu'nun gözaltına alınmasına bugün Taraf gazetesinin verdiği tepki dikkat çekiciydi. Resmen tetikçiyi ortada bıraktılar. "Yazarımız" bile demediler. Haberi "Baransu'ya gözaltı" şeklinde gören Taraf, Baransu'yu ortada bıraktı.
Balyoz davasında "casusluk"tan gözaltına alınan Baransu'ya sahip çıkmayan Taraf'ın suç ortaklığından dolayı panikle kendi yazarını bile harcadığı düşünülüyor.

Ayrıca Gülen örgütü de gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için gösterilen tepkiden Baransu'yu mahrum ettiler. Paralel örgüt içinde sıranın kendilerine geleceğini düşünen saldırgan bazi kalemler ise Mehmet Baransu'nun örgüt tarafından yalnız bırakılmasına isyan etti. 



 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:50

İLGİLİ HABERLER