Medya
  • 9.2.2018 11:01

Transformers Optimus Prime: “Son Şovalye” Filmi Değerlendirmesi

Son filmde Optimus Prime, Yaratıcılarını bulmak için Dünya’dan ayrılmıştı. “Transformers : The Last Knight” filminde Optimus Prime’ın yaratıcısını bulduğuna tanık oluyoruz. Tabi bu durum ne bizim ne de Optimus’un beklediği gibi gelişmiyor. Quintesson ırkının yaşayan son üyesi olan Quintessa, Optimus Prime’ı kandırarak kahramanlarımıza bir düşmanlık besletiyor.  Quintessa’nın transformersların gezegeni Cyberton’u kurtarmak için bir teorisi var. Teoriye göre yok olmak üzere olan Cyberton’u kurtarmak için Dünya’nın enerjisinin kullanılması lazım bu da iki gezegenden birinin önünde sonunda yok olacağını gösteriyor.

Quintesson ırkı asıl olarak Transformersları yaratan ırk olarak kayıtlarda yer alıyor. Yaratma amaçları ise kendilerine hizmet etmelerini sağlamaktı. Transformerslar zaman içinde güç kazanınca, yaratıcılarına isyan eder ve hepsini Cyberton’dan sürer. Quintessa bir şekilde evine geri döner, Optimus’u Cyberton’u kurtarmak için manipüle etmeye başlar. Eğer dünya yok olursa, Cyberton ayakta kalmaya devam edecektir. Optimus Prime’u bir şekilde ikna eder, üzerinde bir hakimiyet sağlar. Onu “Nemesis Prime” a dönüştürür. Yavaş yavaş Cyberton, Dünya’nın enerjisine çekmeye başlar ve bu esnada Dünya’ya hareket eder. İlk etapta bilim insanları pek ciddiye alınmazken, sorunun daha büyük olduğu sonradan ortaya çıkar ama artık çok geçtir. Kaptan Lennon ve arkadaşları, Cade ve Autobotlar’ın yardımıyla olayları engellemeye çalışır. Ancak gemi çok güçlüdür ve antik Transformers şovalyeleri tarafından korunmaktadır. Optimus Prime ise ortada yoktur.

Tüm dünya Optimus Prime’ın kendilerini kurtarmasını beklerken, Optimus Dünya’yı yok etmek için yola çıkar. Uzay gemisinin üzerinde Bumblebee ile savaşması bütün izleyicileri şoka sokar. En yakın dostu Bee, bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkındadır. Çünkü hayatı boyunca barış yanlısı bir karakter olan Prime, dünyayı korumaktan vazgeçip onu yok etmeye çalışmaktadır. Dostlarına sadakati halk arasında bilinen, Optimus’un durumu herkesi endişelendirmektedir. Ancak Bumblebee ve Cade sayesinde kendine gelen Optimus Prime önce Transformers şovalyelerini sonrasında ise yaratıcısı Quintessa’yı öldürerek Dünya’yı bir kez daha kötülerin elinde kurtarır.

Kahramanımız, Dünya’yı korumak için doğduğu gezegen olan Cyberton’u feda eder. Cyberton artık yok olmuştur. Optimus ve diğer Autobotlar artık sonsuza kadar burada kalacaktır.Tabi Megatron ve diğer Decepticonlar da burada yaşamlarına devam edecektir. Autobotlar ile Decepticonlar arasındaki mücadeleyi uzun bir süre daha göreceğiz gibi duruyor. Optimus Prime ise ömrünün sonuna kadar Dünya’yı korumaya devam edecektir.

Optimus Prime oyuncakları ve kostümü son ‘Son Şovalye’ filminden sonra çok daha popüler oldu. Siz de bu süper kahramanının oyuncaklarını ve kostümünü çocuğunuza hediye etmek istiyorsanız, Karakterdukkani.com’u ziyaret edebilirsiniz. Üstelik Kapıda Ödeme ve en ucuz fiyat imkanı ile

Güncellenme Tarihi : 13.2.2018 13:26

İLGİLİ HABERLER