Medya
  • 23.10.2016 00:35

TRT'deki Fethullahçıları kim koruyor?

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından televizyon ekranlarında FETÖ’yü anlatan Fethullah Gülen’in yaveri Nurettin Veren TRT’de engellendi. TRT yaklaşık 1 ay önce Veren’le röportaj yapmak için talepte bulundu. O dönem Nurettin Veren İzmir’de olduğu için röportaj İzmir’de gerçekleştirdi. Ancak röportaj yayınlanmadı. TRT’de engellenen Veren Odatv’ye konuştu.

“AKŞAM YAYINLANIR DEDİLER”

Veren röportajın yayınlanmamasının sebebini araştırdı ve TRT spikeri Erhan Çelik’in uygun görmediği için yayınlanmadığı bilgisine ulaştı. Veren Odatv’ye yaptığı açıklamada “Beni röportaj yapmak için aradılar, ısrar ettiler. Kabul ettim. Röportajı İzmir’de TRT’den gelen 3 kişilik bir ekip yaptı. ‘Ne zaman yayınlanır’ diye sordum. ‘Akşam ya da öbür gün’ dediler. Ama röportaj yayınlanmadı” dedi.

“GAZETECİLERDEN SAVUNMA İSTEDİLER”

Röportajı yapan gazetecilerden savunma istendiğini ve gazetecilerin baskı altına alındığını söyleyen Veren “Röportaj yayınlanmayınca ben sebebini araştırdım. TRT Genel Müdürü’nü aradım açmadı, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’le konuştum. ‘Biz niye TRT’ye çıkmıyoruz’ dedim. ‘Kasıt yok’ diye yanıt verdiler. Ben TRT’ye çıkamadım ama Ahmet Keleş’i çıkardılar” ifadelerini kullandı.

“BİR KERE TRT ARAPÇA’YA ÇIKTIM”

Kendisinin TRT’ye çıkarılmamasında kasıt olduğunu söyleyen Veren “1996’dan beri FETÖ’yle tek başıma mücadele ediyorum. 3 kitap yazdım, suikast girişimlerine uğradım. Benim gibi FETÖ’yle mücadele eden insanı her hafta konuşturmanız lazım. Ama bunlar beni engelledi. İnsanlara FETÖ’nün gerçeklerini anlatmak lazım. TRT’ye bir kere çıktım o da TRT Arapça’ya… Arapça yayın yapan kanal yerine TRT 1’e, TRT Haber’e çıkarmanız lazım. Bu ülkenin insanlarının bizim söylediklerimizi duyması lazım. Hükümetin en çok sahip çıkması gereken kişi benim” diye konuştu.

“TRT’DE TEMİZLİK YAPILMADI”

Akit TV’de yaptığı programda “Erhan Çelik ne yapmak istiyor” diye sorduğunu belirten Nurettin Veren Erhan Çelik’e de yukarıdan baskı gelmiş olabileceğini söyledi. TRT’de FETÖ temizliği yapılmadığını vurgulayan Nurettin Veren “350 kişi TRT’den uzaklaştırılmıştı ama bunların 150’si açtıkları davalarla TRT’ye geri geldiler. Çoğu kurumda yapılan temizlik TRT’de daha yapılmadı” dedi.

“ORTADA YAPILAN BİR ŞEY YOK”

Odatv’ye yaptığı açıklamada “FETÖ’yle mücadele edildiği söyleniyor ama ortada yapılan bir şey yok” diyen Veren “Mallara el koymakla, bir kaç yurt binasını kapatmakla bu iş olmaz. FETÖ’nün sakalını traş etmiş olursunuz. Örgüt bugüne kadar görünmeyen bir yolla hareket etti. Bu yolu kurutmanız lazım. Bu işin sosyolojik, psikolojik, akademik, ideolojik boyutu çok önemli. Ama bakıyorsunuz televizyonlara konuşan bir tane İlahiyat hocası yok” ifadelerini kullandı.

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 23.10.2016 00:41

İLGİLİ HABERLER