Medya
  • 17.7.2018 22:46

TRT'den 125 bin lira maaş alan gazeteciler kim?

Kim bu 100 bin lira maaşlı gazeteciler

TRT World çalışanlarının aldığı yüksek maaşlar kafaların karışmasına neden oldu.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişiyle birlikte çıkarılan Cumhurbaşkanlığı KHK’larını tartışırken, devlet kanalı olan TRT’de de çalışanları yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor.

TRT kulislerinden edindiği bilgiye göre, TRT’nin yurtdışına yayın yapan TRT World kanalında çalışanların aldığı yüksek maaşlar tartışmalara neden oldu.

İddiaya göre  çark şöyle dönüyor; TRT World’de Expat (Çalıştıkları firma tarafından yurtdışında başka görevlere gönderilen kişiler) kadrosunda çalışanlara döviz cinsinden ödeme yapılıyor. Expat kadrosunda Mısırlı, Libyalı birçok ismin de yer aldığı iddia edilirken, daha önce El Cezire’de çalışan Imran Garda’ya 22 bin Euro (Yaklaşık 125 bin Türk Lirası) maaş ödendiği öne sürülüyor. 

TRT içindeki kaynama bununla da sınırlı değil…

Kulislerden edindiği bilgiye göre,TRT’de 2 yıl içinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan kalmayacak. TRT’de çalışanlar için, iş sözleşmesine dayanan 4857 sayılı İş Kanunu geçerli olacak. TRT 3’ün ise yıl sonuna kadar İstanbul’a taşınacağı iddia ediliyor.

Seçim öncesi yayınlanan 703 sayılı KHK ile TRT’ye şirket kurma yetkisi verildi. TRT’de emeklilik haricinde 3 bin kişilik istihdam fazlası personel (İstihdam Fazlası Personel-İFP) tespit edildi.
Emekliliği gelmiş personel, emekliliğini talep etmediği takdirde İFP’ye dahil edilecek.
İFP’ye dahil edilecek personel ise Devlet Personel Ofisi havuzuna veya ihtiyaç eksiği olan diğer kamu kurumlarına gönderilecek.

Emekliliği gelmeyenler ise performans karşılığında TRT bünyesinde kurulan şirketlerde sözleşmeli olarak çalıştırılacak. Bunu kabul etmeyenler ise Devlet Personel Ofisi havuzuna gönderilecek.

TRT'DEN AÇIKLAMA

TRT'den konuyla ilgili olarak bir açıklama geldi.

TRT'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugünkü 'Kim bu 100 bin lira maaşlı gazeteciler' başlıklı haberinizde TRT’de yaşanan değişimi haberleştirmişsiniz.

İçinde doğru unsurlar bulunduran haberinizde maalesef bazı ciddi yanlış bilgiler de yer almaktadır. 
Haberinizde başlığa çıkardığınız şekilde, uluslararası bilinen isimlerinde aralarında yer aldığı TRT World çalışanlarımızdan herhangi bir ismin o meblağda hatta o meblağa yakın bir maaş alması söz konusu değildir.
Aynı şekilde, 'TRT 3’ün ise yıl sonuna kadar İstanbul’a taşınacağı iddia ediliyor' ifadesi de doğru değildir."

Odatv.com

 

Güncellenme Tarihi : 18.7.2018 23:47

İLGİLİ HABERLER