Medya
  • 2.9.2014 03:27

Turgay Ciner'e şantaj belgelendi

İstanbul Başsavcılığı, 25 Aralık soruşturmasının hükümete karşı darbe girişimi olduğu tespiti yapıp, takipsizlik kararı verdi. Paralel polislerin, Spark programındaki diyaloglarında Ciner'le ilgili şok yazışmalar dikkat çekti. 
Sahte ihbarlarla başlatılıp görevsiz hakimlerden alınan takip kararlarıyla dinleme yapan paralel polislerin kendi aralarında yazışma yapmak için kullandıkları Spark programında dudak uçuklatan ayrıntılar göze çarpıyor. 

CİNER'İ KONUŞAMAYACAK HALE GETİRMİŞLER

Programda yer alan konuşmalardan birinde, Pensilvanya'dan gelen mesajlarla, Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner'in konuşamaz hale getirildiği gururla anlatılıyor. 

“Nefes aldırmayacağız onlara, kabineyi toplayacağız burada” (Dosya içeriğine göre Başbakan dahil bütün kabine üyeleri yasal olmayan yöntemlerle dinlenmiş.)

“P.M-T.C buluşmasını söyledin mi” (Prime Minister yani Başbakan Erdoğan ile Turgay Ciner’in Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki görüşme olduğu tespit edildi.)

(Bir polis bizzat Ciner’e giderek Pensilvanya’nın Ciner Grubu hakkındaki tespitlerini aktardı ve Ciner’in o andaki durumunu yazdı.) “Kurban olduğum; konuşacak hali yok.”

“Mesele dershane değil Yeğen, sen daha farkına varmadın mı. (Araya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küfürlü ifadeler giriyor. Paralel polisi arkadaşı uyarıyor) “Hıyar ağası her şeyi yazma. Sen birilerini takip ediyorsan birileri de burasını takip ediyordur.” 

"KURBAN OLDUĞUM CİNER, NE HALE GELDİ"

DARBE girişiminde bulunan paralel polisler arasında yapılan bir yazışmada dinleme görevlisi bir polisin bizzat Turgay Ciner’e giderek görüştüğü ve bu görüşmenin akabinde Ciner Grubunun dershaneler meselesi ile ilgili haber yapamadığı yorumlarının yaptıkları tespit edildi. Ciner hakkında “kurban olduğum konuşacak hali yok” yazarak, Ciner’in konuşamayacak hale getirildiğini itiraf ettiği görüldü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:09

İLGİLİ HABERLER