Medya
  • 21.12.2014 20:08

Türkiye Gazetesi Yazarından şok sözler

Paralel iftiraya başladı

Nuri Elibol

Geçtiğimiz hafta bir köşe yazımda, “Paralel yapının polis ve savcılarının el ele vererek benim telefonumu 2009 ve 2010’da dinlediklerini, bunu da uyuşturucu ticareti yapma maskesi ile örtemeye çalıştıklarını yazdım. Birçok insana kumpas kurdukları gibi deşifre olmasalardı belki bize de kumpas kuracaklardı. Ya Başbakan veya bakanlarla yaptığım görüşmeleri merak ettiler ya ileride köşe yazarı olarak beni baskı altına almak, susturmak için malzeme oluşturmaya çalıştılar ya da birçok insana yaptıkları gibi bir şantaj dosyası oluşturup şantajla himmet toplamak maksadıyla bunu yaptılar. Fethullah Gülen Grubu’nun dolaylı dolaysız ilintili olduğu şirketlerde çalışan bütün insanlara sesleniyorum: “Empati yapın, kendinizi bizim yerimize koyun. Sizi, ailenizle yaptınız görüşmeler dahil tüm mahreminizi dinleyip kayıt altına alsalardı ne hissederdiniz?" Ben de mağduriyetimi köşe yazımla dile getirip o grupta çalışan ve yaklaşık 13 yıldır yakın arkadaş zannettiğim insanlara sitemimi dile getirdim. Vay sen misin kalem oynatan. Zaman gazetesinde birileri hemen harekete geçmiş ve “Milyarlarca liralık ihale alan İhlas 13 yıldır mudisinin parasını ödemiyor-Nuri Elibol gazeteci mi müteahhit mi?” başlığı ile yarım sayfa şantaj haberi yapmış.

İhlas Finans bölümü ile ilgili bilgilerde birçok kasıtlı yalan ve yanlış var. Patronlar İhlas Finans’la ilgili kimseye bireysel cevap vermemizi istemedikleri için o konuya girmiyorum. Ama kendimle ilgili bölümün haberle, habercilikle hiçbir ilgisi yok. Tam bir pespaye şantaj haberi. Haberi ‘google’dan’ topluyor koskoca Zaman gazetesi. Haberi de bu konuda benimle ilgili saçma sapan yazılar yazan ve basın camiasında herkesin maharetlerini ve ahlakını iyi bildiği birinin yazılarından derliyor. O yazılar mahkemeye taşındı ve ceza verildi. İsteyene mahkeme kararını gönderebilirim.

Haberde de yer aldığı gibi benim çocuklarım hem kamuya hem de özel sektöre inşaat işleri yapıyor. Yürürlükteki yasalara uygun olarak ihalelere giriyor, rekabet ediyorlar. Yılda yüz ihaleye giriyorlarsa ancak bir ikisini alabiliyorlar. Sadece şunu söyleyeyim, anlayan anlar. Benim çocuklarımın yaptıkları tüm işler açık ihale usulüne tabi. Hiçbir kişi veya kurumdan destek, imtiyaz görmüyorlar. Herkesin tabi olduğu kurallara tabiler. Çocuklarımın yaptığı iş açık, şeffaf, rekabete dayalı hukuka ve yasalara uygun.  Haberde sıralanan işler son 10 yılda yapılan işler. ‘Nuri Elibol gazeteci mi müteahhit mi?’ sorusunu bana soranlara cevabım şudur; müteahhitliği çocuklarım yapıyor. Ben de zaman buldukça kendilerine yardım ediyorum. Ayrıca gazeteci, gazetecilik dışında bir iş yapamaz diye bir yasa hükmü yok. Birçok gazetecinin gazetecilik dışında ikinci, üçüncü işleri var. Kimininki açık ve şeffaf kimininki gizli kapaklı. Hatta üzülerek söylemeliyim ki bazı gazete ve gazeteciler de gazete haberlerini ve köşe yazılarını şantaj olarak kullanıp servet elde ediyorlar. Zaman’daki yalan haberi yapan pespaye, aşağılık ve tetikçi-şantajcı adam sana cevap veriyorum, gazetecilikte yaparım inşaat da yaparım. Buna hukuki ve ahlaki bir engel yok.

Polisin-yargının içine sızarak burada bir paralel yapı kurup bu yapı aracılığı ile iş adamlarını şantajla haraca bağlayacağıma namusumla inşaat yaparım daha iyidir. Yargıda devam eden davaları kullanarak haksız ve usulsüz servet edineceğime müteahhitlik yapmak daha iyidir. İnsanlara kumpas kurup hayatlarını karartmaktan daha ahlaklı ve yasal bir faaliyettir müteahhitlik.

Çocuklarımın işlerine tabii ki yardım ediyorum. Ama polis fezlekelerini, uydurulmuş delillere dayalı iddianameleri kovuşturmadan önce çarşaf çarşaf yayınlayıp masum insanlarla ilgili suçlu algısı oluşturulmasına bilerek ve isteyerek alet olmuyorum. Milletin oyları ile seçilmiş bir hükümeti gayrimeşru yollarla devirme işlerine alet olmuyorum. Milletin seçilmiş iktidara verdiği egemenliğin kullanılmasına ortak olmaya kalkmıyorum.

Belden aşağı vurmayı hedefleyen bu kepaze şantaj malzemesini haber diye gazeteye koyanlara sesleniyorum, yurtlarınız için bizden yüz binlerce liralık yardımlar alırken ‘müteahhit misin, gazeteci misin?’ diye sormak aklınıza gelmedi de bugün niye soruyorsunuz? Bizi Amerika’ya davet edip Fethullah Gülen’in yanına çıkarırken ne iş yaptığımızı o gün neden sorgulamadınız? Türkçe Olimpiyatlarından tutun da içinde bulunduğunuz grubun yaptığı her türlü etkinliğe destek talep ederken ‘bu adam gazeteci mi müteahhit mi?’ diye neden sormadınız da bugün soruyorsunuz? Sizin vefasızlığınızı ispatlayacak çok örnek ve belge var elimde ama seviyeyi aşağılara çekmek istemiyorum. Paralel yapıya ilişkin yazılarımızdan rahatsız olup sabah akşam köşesinde hakaret eden bir müfterinin yazılarından alıntı yapıp benim hakkımda saçma sapan bir haber yapmaya kalkıyorsunuz. Çok yazık. Bu olay bile ruh halinizi yeteri kadar yansıtıyor.

Hiç kusura bakmayın. Bu şantaj haberleri ile beni korkutamazsınız sadece günah işlersiniz. Ne yazarsanız yazın, hangi tuzağı kurarsanız kurun, beni iki yıl boyunca dinleyenlerle her alanda mücadele edeceğim. Sizden her türlü iftira ve çamuru beklediğimi yazdığımdan bir gün sonra bu çakma haberi yayınladınız. Görüyorsunuz sizi iyi tanımışım. Gözünüzün döndüğünü biliyorum, ama hiç olmazsa asgari ahlak ölçülerini ve Allah korkusunu elden bırakmayın.

Mütedeyyin ve yardımsever insanların yardımlaşma, inancı için her şeyini feda etme duygularını istismar etmiyorum. İsrail’in Filistin’e reva gördüğü soykırıma karşı çıkıyorum. Yabancı servislerin beni kullanmalarına izin vermiyorum. Hem gazetecilik hem de ahlaki ölçülerde müteahhitlik yapmak sıraladığım işlerin hepsinden daha yasal ve ahlaki bir iştir.

ZAMAN GAZETESİ NE YAZDI ?

Nuri Elibol gazeteci mi yoksa müteahhit mi?Mudilerin borcunu ödemeyen İhlas Grubu’ndaki bazı yöneticilerin serveti dudak uçuklatıyor. İhlas Medya Grubu Ankara temsilcisi Nuri Elibol’un çocuklarına ait olan Ulubol İnşaat şirketinin gerçekleştirdiği yüksek meblağlı projeler dikkat çekiyor. Yaklaşık 300 milyon lira değerinde Park Vadi ve Batıkent kentsel dönüşüm projelerini tamamlayan şirketin devam eden birçok projesi bulunuyor. Asker emeklisi olan Nuri Elibol ile Ulubol Hafriyat’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi için yaptığı işlerin arasında Park Vadi Evleri, Konya-Samsun yolu genişletme ve altyapı işi, Kurtboğazı Barajı-İvedik arıtma tesisleri arası 3. hamsu ana isale hattı yapım işi, Dikmen Vadisi rekreasyon alanı, Dikmen çelik köprü, Çankaya 2. bölge altyapı, Çubuk altyapı işleri bulunuyor.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:28

İLGİLİ HABERLER