Medya
  • 14.3.2014 01:55

Vadi'den Paralel Yapı'ya ağır gönderme

ATV'nin sevilen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu 218. bölümünde 17 Aralık operasyonu, tapeler, yardım TIR'ları, paralel yapı ve cemaat olaylarına yer verildi. 

Paralel devletin kurduğu kumpasları anlatan Vadi, Amirlerinden değil Abi'lerinden emir alan askerlerin Suriye'ye yardım götüren MİT TIR'larına yaptığı baskını ekrana taşıdı.

Dizide Kara ve arkadaşları MİT'in emriyle Suriye'ye yardım götürmekteydi. Planlı ve organize bir şekilde amirlerine bilgi vermeden askerin MİT TIR'larını durdurması ve MİT görevlilerini tartaklaması ekrana şöyle yansıdı...

TIR'ı durduran komutan TIR hakkında ihbar olduğunu söyledi ve MİT görevlisi olan Kara ve arkadaşlarını TIR'dan indirdi. Bir yanlışlık olmasın biz devletin emriyle yardım götürüyoruz demesine ve elindeki resmi evrakı göstermesine rağmen dinlemeyen askerler MİT görevlilerini yere yatırıp tartaklamaya başlıyorlar. Daha sonra Kara, "Devletin kendine silah çektiği günler mazide kaldı zannediyordum komutan ama yanılmışız" sözü devlet içerisinde çatışma çıkarmak isteyen paralel yapıya tokat gibi bir yanıt oldu.

İşte izleyicileri ekrana kilitleyen TIR sahnesi


 
MUHTEREM BEY

Dizi'de 'Hoca' lakaplı karakteri, aynı zamanda ihtiyalar heyetinden, AK Saçlı (Polat Alemdar)a bir yapının devleti resmen klonladığını söylüyor. Polat alemdar ise, "Biliyorsun klonların ömrü uzun değildir. Önemli olan devlettir" diyerek devlet içinde devlet yapılanmasına, yani bir anlamda paralel yapılanmaya izin verilmeyeceğini vurguluyor. 

KVP 218. bölümdeki bu sahnenin dikkat çeken başka bir diyalogu ise adı geçen klonun arkasında kimin olduğu sorusuna Ak Saçlı'nın aldığı "Herkesin tanıdığı bir isim Muhterem Bey" oldu. İzleyicinin aklına doğrudan Fethullah Gülen geldi...

Operasyonu yürüten savcının 17 Aralık operasyonu eski savcısı Zekeriya Öz'e benzetilmesi gözlerden kaçmadı. Operasyonu yürüten savcı, Ak Saçlı'ya ulaşmak için ihtiyar heyeti üyelerinden Sami beyi gözaltına aldı. Ayrıca Savcı Leyla da gözaltına alınan diğer bir isimdi. Suriye kanadında ise Kara'yı gözaltına alan savcı, soruşturma sırasında tapeleri dinletti.

Muhterem Bey

Dizide dikkat çeken diğer bir önemli detay ise operasyonları yapan asıl kişinin Muhterem Bey (Fethullah Gülen)'e dikkat çekilmesi oldu.


İZLEYİCİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI


Türkiye gündemine 2. sırada giriş yapan '#vadideoperasyon' adlı hashtagine saniye saniye tweet yağdı

@cetinaltan1

Kurtlar Vadisi Mukemmel ve cok anlamli bir bolumle ekranlarda , Paralel devlet ve Muhterem Bey deşifre oluyor ..


@YunusEmreYldzz 

Kurtlar Vadisi Pusu Pensilvanya'da ki zatı ve göbekli savcı Zekeriya Öz'ü deşifre etti.#VadideOperasyon


@sevketcayhan 

Kurtlar vadisi paralel yapıyı işliyor. Fethullah Gülen'den tut,(Muhterem efendi) Zekeriya Öz'e kadar bütün paralelciler orda...


@Burak_Ersever

Kurtlar Vadisini izlemeyen kalmasin Reisciler hepsi gercek 

‏@EnverKarismaz 

Kurtlar vadisini pek izlemem ama bu akşamki bölümde önemli mesajlar vardı .. 

@detroitlikizil

Az önce sitede bir anket yaptım. Kurtlar Vadisi'nin bu bölümünden sonra Ak Parti oyları %5 artmış.

@Ahmet_Bayekoglu

İnananlara Kuran-ı Kerim şifadır...Bu mesajı veren Kurtlar Vadisi senaristlerinden Allah razı olsun..Kuran'ı tahrif'de operasyonun parçası..

@fatihtezcan

Ben bu Kurtlar Vadisi'ndeki İşbirlikçi Vatan Haini Ümmet Düşmanı savcıyı bi yerden tanıyacağım ama nerden! Sen çıkarabildin mi? @oz_zekeriya

@mehtapyilmazz

"Sen Türk devletinin savcısı mısın, Telaviv'in avukatı mı" bu repliğe alkış Kurtlar Vadisi!
 
İşte Polat'ın o tokat fotoğrafı ve son sözü: "Ben bitti demeden bitmez"

 
 
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:55

İLGİLİ HABERLER