Medya
  • 19.8.2005 01:00

VATAN GAZETESİ'NDEN GÖRÜLMEDİK PİŞKİNLİK

Vatan gazetesi iki gün üst üste yaptığı haberle kendini yalanladı. Birgün önce

"Prens'in kızı süper yatla geldi" başlıklı haberi geçen Vatan ikinci gün adeta kendi kendini tekzip edercesinde bu kez yatın sahibini İsrailli yaptı.
İşte Vatan'da çıkan iki haber

Prens'in kızı süper yatla geldi
Suudi Arabistan Prensi Faysal'dan sonra simdi de Veliaht Prens Abdullah'ın kızı ve damadı tatil için Bodrum'u seçti
Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın vefatının ardından tahta geçen Veliaht Prens Abdullah'ın kızı ve damadı Bodrum Yalıkavak'ta tatil yapıyor. Kraliyet ailesinin fertleri önceki gün New Sunrise adlı yatla geziye çıkarak koy koy dolaştı. Teknedekiler görüntülendiklerini fark edince içeri girdi. Suudi kraliyet ailesinin kullandığı teknenin sahibinin kim olduğu ise netlik kazanmadı. Suudilere hizmet veren görevliler, yatın Roosevelt döneminde Amerikan donanmasında kullanıldığını, yıllar sonra bir işadamı tarafından satın alınarak yenilendiğini söyledi. Bir başka iddiaya göre ise yat Kuveyt Maliye Bakanı'na ait.

Suudi prenses değil İsrailli milyarder tatil yapıyor

Bodrum'da demirleyen New Sunrise adlı süper yat bir prensesi değil, dünyanın en zengin işadamlarından Sami Ofer ve ailesini ağırlıyor. İsrailli işadamı Türkiye'deki yatırımlarıyla da tanınıyor

Magazin basını dün, Ege'nin doğa harikası koylarında demirleyen bir yatın peşinde koştu. Dün gazetelerin ikinci sayfalarında çıkan haberlere göre yatın konukları Suudi Arabistan Prensi Abdullah'ın kızı ve damadıydı. Oysa Bodrum Yalıkavak'taki yatta dünyanın en zenginler sıralamasında ilk sıralarda yer alan işadamı Sami Ofer ve ailesinin tatil yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye'de yatırım
İsrailli işadamı Ofer'in Türkiye'ye ilgisi, bir grup Türk yatırımcıyla birlikte, 2003 Temmuz ayında başladı. Ofer Global Menkul Değerlerle birlikte Kuşadası Limanı'nın işletmesini 25 milyon dolar karşılığında 30 yıl süreyle devraldı. Dünyanın ikinci büyük deniz seyahati işletmecisi olan Royal Caribbean şirketinin sahibi olan Sami ve Yuli Ofer Kardeşler'in, Mayıs 2005'te Gümüşsuyu'ndaki Park Otel'i Sürmeli Grubu'ndan 38 milyon dolara alan ünlü yatırımcı Warren Buffet'ın grubunda bulunduğu da biliniyor.

Sırada Tüpraş ihalesi var
Ofer Kardeşler'in, 2 Eylül'de ihalesi yapılacak olan Tüpraş'a da teklif vereceği belirtiliyor. Önümüzdeki aylarda Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Sonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılması beklenen Star Yayın Grubu'yla da ilgilendiği, gelen bilgiler arasında. Musevi kardeşlerin 23 Ağustos'ta Özelleştirme İdaresi tarafından yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılacak olan Galataport Projesi için de teklif vereceği konuşuluyor.

Dünyanın en zenginler listesinde 188'inci sırada
İsrail asıllı Sami ve Yuli Ofer Kardeşler, 3.1 milyar dolarlık servetiyle ekonomi dergisi Forbes'ın en zenginler listesinde 188'inci sırasında bulunuyor. İki kardeşin muazzam büyüklükteki yatırım portföyü deniz taşımacılığı filosu ve emlak varlıklarından oluşuyor. Sami Ofer, Monako merkezli deniz filosunun başında bulunurken, Yuli Ofer İsrail Tel Aviv'den emlak yatırımlarını yönetiyor. Aynı zamanda Ofer Kardeşler, Şikagolu Pritzker Ailesi'yle birlikte dünya deniz taşımacılığı devi Royal Caribbean'da 1.5 milyar dolarlık hisseye sahip. Gelecek nesillere yönelik planlarından dolayı Sami ve Yuli Kardeşler, geçen yıl yollarını ayırdıklarını açıkladı. Sanata olan düşkünlüğüyle tanınan Sami, 20 milyon dolara bir Picasso tablosu satın alarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Cömert yardımlarından dolayı Yuli ise yardımseverliği ile tanınıyor.

Haber 7
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:20

İLGİLİ HABERLER