Medya
  • 26.8.2017 00:09

Vefat eden Mesut Mertcan'ın hayali Erdoğan'dı

Mesut Mertcan vefat etti

TRT’nin unutulmayan spikerlerinden Mesut Mertcan (71), yaşamını sürdürdüğü Adana Huzurevi’nde yaşamını yitirdi. Mesut Mertcan'ın uzun süredir depresyonda olduğu, birkaç gün önce "Dipteyim", bugün de vefatından 1 saat önce, "Beni öbür yere götürün" dediği belirtildi. Mertcan'ın zor günler yaşadığını anlatan kayınbiraderi ise "Bu şekilde ölümü hak etmemişti. Çok eziyet çekti. Dünya tatlısı bir insandı. Allah taksiratını affetsin, nur içinde yatsın" diye konuştu.

Mesut Mertcan vefat etti

Son yıllarını Adana Huzurevi’nde geçiren ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mesut Mertcan, 71 yaşında yaşamını yitirdi.

2015 EKİMİNDEN BERİ HUZUREVİNDEYDİ

2015 Ekim ayından bu yana Adana Huzurevi'nde yaşayan ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan 71 yaşındaki Mesut Mertcan'ın vefatı kurum çalışanları arasında da büyük üzüntüye neden oldu. Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Dr. Ethem Şahin, ünlü spikerin uzun süredir depresyonda olduğunu belirterek, "Birkaç gün önce zona rahatsızlığı vardı. Bugün de kendisini 10.00-10.30 sıralarında gördüm. Ağrıları olduğunu söyledi. Saat 11.00 sıralarında da görevliler çağırdı. Odasına gittiğimde hayatını kaybetmiş olduğunu belirledik. Ailesine haber verildi. Bir süre sonra hastane morguna kaldırılacak. Ailenin talimatları doğrultusunda defin işlemi yapılacak" dedi.

Mesut Mertcan vefat etti

Hiç sigara kullanmamasını söylediklerini ancak bunu çok fazla dikkate almadığını söyleyen Dr. Şahin, "Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz. TRT'deki haber sunma hayalini gerçekleştirdikten sonra sanatçı arkadaşları Murat Soydan ve Aytaç Arman ziyaretine gelmiş, bu ziyarete çok sevinmişti" diye konuştu.

SON SÖZLERİ: BENİ ÖBÜR YERE GÖTÜRÜN

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Hayta ise Mesut Mertcan'ın çeşitli rahatsızlıkları olduğunu ifade ederek, "En son bir hafta önce özel bir hastaneye götürerek kontrolden geçirildi. Birkaç gün önce görüştüğümüzde bana 'dipteyim' demişti. Bugün de sabah 10.00 gibi karşılaştık, 'beni öbür yere götürün' dedi. Ben de anlamadım. Daha sonra odasına geçti. 11.00'de hayatını kaybettiğini öğrendik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma hayali vardı. Onunla tanışmayı çok istiyordu. Ben birilerine şifahen söyledim ama olmadı" dedi.

Mertcan, 23 numaralı odasında kendisine verilen ödül ve Neslihan Dağlı'nın hediye ettiği "Kelebek Ömrü Aşk Misali" kitabı kaldı.

ÇOK EZİYET ÇEKMİŞTİ

Mertcan'ın vefatının ardından Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen kayınbiraderi Sabit Lunkata, duygusal anlar yaşadı. 

Huzurevinde yaşamın yitiren Mertcan'ın 30 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl TRT ekranlarına çıktığını gösteren fotoğrafı ile kitap, şapka ve ödülünü teslim alan Lunkata, Mertcan ile ağabey- kardeş ilişkisi içinde olduklarını belirtti.

Mesut Mertcan vefat etti

Mertcan'ın zor günler yaşadığını anlatan Lunkata, "Bu şekilde ölümü hak etmemişti. Çok eziyet çekti. Dünya tatlısı bir insandı. Allah taksiratını affetsin, nur içinde yatsın." diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden Hatice Avileten, "Çok iyi bir insandı. Kimseye zararı olmazdı. Gördükleriyle selamlaşır, konuşurdu. Kendi halinde biriydi. Arada sırada bana, 'Hatice, kırmızı biberin var mı? diye sorardı. Allah mekanını cennet eylesin." ifadesini kullandı. Doğan Karaçalı da Mertcan'ı son günlerinde sıkıntılı gördüğünü, sohbet sırasında geçmişinden bahsetmeyi sevmediğini aktardı. 
Karaçalı, "Eski günlerden konuşurken sıkılan bir hali olurdu. Dün kendisiyle bir aradaydık, ama konuşmak istemeyen bir durumdaydı. Allah rahmet eylesin." dedi.

Mesut Mertcan vefat etti

Güncellenme Tarihi : 26.8.2017 02:31

İLGİLİ HABERLER