Asayiş
  • 6.11.2016 10:41

Mega Yat Limanı için oylama başladı

Ataköy sahilde deniz doldurularak yapılan Mega Yat limanı için Bakırköy Belediye binası yanında sandıklar kuruldu. ''Ataköy Yat Limanı ve Ek Projelerini Kamuoyuna soruyoruz'' pankartı altında başlatılan oy verme işlemi sürüyor. Bakırköy Kaymakamlığı'nın referanduma izin vermemesi üzerine adı kamuoyu yoklaması olarak değiştirildi. Sabah09.00'dan itibaren başlanan oylamada halk noterin gelmesi ile birlikte oylarını kullanmaya başladı.

Ataköy sahilde deniz 10 futbol sahası büyüklüğünde dolduruldu. Dolgu alanda 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, iki katlı lokanta ve gazino, iki katlı kongre merkezi, 5 katlı yönetim ofisi, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri, yüzme havuzları yer alacak.

Referandum değil kamuoyu yoklaması

Bakırköy Belediyesi inşaatlara ruhsat vermeyince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 142 parsel yanı gibi garip bir uygulama ile ruhsatları vermişti. Bakırköy Belediyesi ruhsatlara İstanbul 4. İdari Mahkeme'de dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararı çıkarmıştı. Bakırköy  Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu gelişmeler üzerine referandum yapacaklarını yeni projeyi halka soracaklarını açıklamış. Ancak Bakırköy Kaymakamlığı Olağanüstü hal durumunu öne sürerek referanduma izin vermemişti. 

Muhtarlar oradaydı

Bakırköy Belediyesi referandum izni çıkmayınca kamuoyu yoklaması adı altında sabahsaatlerinden itibaren oylamayı başlattı. Sabahın erken saati olmasına rağmen halk oy kullanmak için sıraya girdi. Yarım saat sonra da Başkan Kerimoğlu eşi ile birlikte oy kullanmaya geldi. 15 mahalle muhtarının tamamı oy kullanmaya geldi. Akşam17.00'deye kadar oy verme işlemi devam edecek.

Güncellenme Tarihi : 6.11.2016 10:42

İLGİLİ HABERLER