Gündem
  • 29.4.2022 10:45

Mehkeme 8 Mehmetçiğin katil zanlısını berat ettirdi yetmedi devletten tazminat istemesini tavsiye etti

8 Mehmetçik’in katili olmakla yargılanıyordu… Beraat etti...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dört yıl önce 8 asker, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olmuştu. Çatışmadan sonra teslim olan terörist Ekrem Temeş, yargılandığı davada delil yetersizliği gerekçesiyle beraat etti. Temeş, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma dahil birçok suçtan yargılanıyordu.

Çukurca'da kahpe saldırı: Sekiz şehit | Belçika Aydin Haber

Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, dört yıl önce terör örgütü PKK mensupları, yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdı; 8 asker şehit olurken, 20’nin üstünde asker de yaralandı.

Hakkari'de üç asker daha şehit - Son Dakika Milliyet

Çatışmanın ardından PKK’lı terörist Ekrem Temeş, güvenlik güçlerine teslim oldu. Yargılaması devam eden terörist Ekrem Temeş hakkında, Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat kararı verildi.

Çukurca'da kahpe saldırı: Sekiz şehit | Belçika Aydin Haber

Şehitlerden jandarma Astsubay Bekir Eren Deniz’in babası Galip Deniz, karara tepki gösterdi. “Ben şehidimin kabrine nasıl ve hangi yüzle gideyim? Bugün bize bir kez daha evlat acısı yaşattınız.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral’ın aktardığı bilgilere göre Temeş, 8 kez nitelikli kasten öldürme, ayrıca 24 kez nitelikli kasten öldürme ile devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma gibi suçlardan yargılanıyordu. Davada delil yetersizliği kararı verildi.

Şehit Bekir Eren Deniz’in abisi ile gerçekleştirdiği görüşmeyi de aktaran Soral, abinin “Kardeşimi toprağa vermekten ağır geldi.” dediğini belirtti.

8 Mehmetçik'in katili olmakla yargılanıyordu... Beraat etti - VeryansınTV

8 Mehmetçik'in katili olmakla yargılanıyordu... Beraat etti - VeryansınTV

Güncellenme Tarihi : 29.4.2022 11:05

İLGİLİ HABERLER