Gündem
  • 30.4.2020 11:59

Mehmed Ali Şeflek hoca Kur'an-ı Kerim okurken vefat etti

"Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz..." Kur'an okurken uyuduğu fotoğrafıyla bilinen hafızların hocası Mehmed Ali Şeflek yine Kur'an okurken vefat etti

Kur'an-ı Kerim ile meşgul olurken uyuyakaldığı fotoğrafı ile İslam'a bağlılığını ortaya koyan Mehmed Ali Şeflek Hoca, yine Kur'an okuduğu bir sırada vefat etti. 94 yaşındaki Şeflek, memleketinde defnedildi.

"Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz..." Kur'an okurken uyuduğu fotoğrafıyla bilinen hafızların hocası Mehmed Ali Şeflek yine Kur'an okurken vefat etti

Aydın'ın Nazili ilçesinin sevilen simalarından, daha önce Kur'an-ı Kerim okurken uyuyakaldığı fotoğrafı ile bilinen Kur’an Kursu hocası Mehmed Ali Şeflek, 28 Nisan 2020 Salı gecesi 94 yaşında vefat etti. Birçok hafız yetiştiren Şeflek'in, Bediüzzaman Said Nursî'yi Emirdağ’da ikamet ettiği esnada ziyaret eden talebelerden olduğu da belirtiliyor.

Mehmed Ali Şeflek Hoca, Salı günü Aydın'ın Nazilli ilçesinde defnedildi.

Şair Dursun Ali Erzincanlı sosyal medya hesabından Mehmed Ali Şeflek Hoca’nın vefatına dair bilgileri paylaştı.

Erzincanlı, ‘Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle haşrolursunuz’ Hadis-i Şerif’ini de hatırlatarak Hacı Ali Şeflek Hoca’nın Kur’an ile meşgul olurken Rahmet-i Rahman’a kavuştuğunu belirtti.

Dursun Ali Erzincanlı’nın paylaşımı şöyle:

Görselde kullanılan fotoğraf, Mehmed Ali Şeflek Hocaefendinin daha önce Kur'an-ı Kerim okurken uyuya kaldığı ana aittir.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2020 23:39

İLGİLİ HABERLER