Gündem
  • 11.8.2009 00:00

MEHMET AĞAR İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!..

Susurluk sanığı Özel Harekatçı Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nuran Yorulmaz, Ergenekon savcılarına konuştu. Anne Yorulmaz 'Mehmet Ağar, oğlum ve arkadaşları cezaevindeyken hepsine paralar gönderdi" diye ifade verdi.

Susurluk olayından hüküm giyen ve 4 yıl önce Bursa'da bir barda çıkan çatışmada ölen Özel Harekatçı polis Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nuran Yorulmaz, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında şok iddialarda bulundu. Yorulmaz, 'Oğlum ve arkadaşları cezaevindeyken, Mehmet Ağar hepsine dağıtılmak üzere paralar göndermiş. Bu paraları İbrahim Şahin alıp oğluma sadece 100 dolar vermiş' dedi.

'KİRLİ İŞLER YAPIYORLAR'

Gazeteport'un haberine göre, Ergenekon'un 3. iddianamesinde Nurhan Yorulmaz'ın ifadesi de yer aldı. Yorulmaz oğlunun İbrahim Şahin'in yanında çalıştığını belirterek bu süre içinde bir kez oğlunu ziyarete gittiğini ve Şahin ile de tanışarak odasında oturduğunu anlattı. Yorulmaz “Çay içerken içeri Oğuz'un arkadaşı Ayhan Akça girince biz çıktık. Oğuz bana (Ayhan Akça ile İbrahim Şahin, kirli işlerle uğraşıyorlar) dedi. Ben de oğlumu, bu işlere bulaşmaması için ikaz ettim' dedi.

BUCAK'I ZİYARETE GİTMİŞ

Oğlunun Susurluk olayı nedeniyle 1 yıl 9 ay tutuklu kaldığını, tahliyesinin ardından da, Sedat Bucak ile görüşmek üzere Ankara'ya milletvekili lojmanlarına gittiğini anlattı. Yorulmaz oğlunun, milletvekili lojmanlarında Mehmet Ağar ile karşılaştığını da belirterek şunları söyledi: “Orada Mehmet Ağar ile karşılaşıyor. Mehmet Ağar oğluma sarılarak cezaevinde bulunduğu sürede kendisine ve arkadaşlarına dağıtılmak üzere İbrahim Şahin'e tonlarca para verdiğini söyleyip (Bu paraları değerlendirin, yatırım yapın" diyor. Oğlum da kendisinin eline 100 dolar geçtiğini söylüyor. Ağar ise 'Vay şerefsiz, size bu kadar mı verdiler' diyerek konuyu geçiştiriyor. Bunları oğlumun anlatımlarından duydum.'

Susurlukçu Yorulmaz'ın annesinden şok iddia

Mehmet Ağar, Susurluk davasında, 'Cürüm işlemek için çete kurmak, hakkında yakalama ve tevkif müzakeresi bulunan kişileri yetkili mercilere haber vermemek ve görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla hakim karşısına çıkmıştı. Ağar ifadesinde, kayıp silahlar konusunun devlet sırrı olduğunu ileri sürerken, çete suçlamasını ise kabul etmemişti.

Bana yazlık sözü verildi

Oğlunun cenaze töreni sırasında Özel Harekatçı Ayhan Akça'nın evine gelerek kendisine 'Anne bak M.A. arıyor, geçmişle ilgili gazetecilere konuşmasın, ne isterse ben gerekeni yapacağım, yazlık, kışlık her türlü yardımı yapacağım diyor" biçiminde mesaj getirdiğini de öne sürdü. Anne Yorulmaz, küçük oğlumun başına bir iş gelmemesi için daha sonra bu konulardan bahsetmediğini belirtti.

(gazeteport)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER